Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.08.2009

Urechean: În cazul în care comuniştii nu vor dori să voteze candidatura AIE, problema totuna va fi rezolvată

Urechean: În cazul în care comuniştii nu vor dori să voteze candidatura AIE, problema totuna va fi rezolvată

Liderul AMN Serafim Urecheanu a declarat vineri pentru postul Radio România Actualităţi că în cazul în care PCRM nu va dori să voteze candidature propusă de Alianţa pentru Integrare Europeană, problema oricum va fi rezolvată.

El a spus că există o mulţime de variante de a asigura alegerea preşedintelui şi a guvernului. Urechean nu aexclus varianta când  este ales preşedintele Parlamentului, care devine un preşedine în exerciţiu, care ar putea numi guvernul. Potrivit lui Urechean, această variantă este una din multiplele variante, care sunt la dispoziţia coaliţiei. "Putem folosi şi metoda aceasta, şi declararea postului vacant de preşedinte al Republicii Moldova, şi prin îndeplinirea interimatului pe o perioadă mai îndelungată, şi prin votul comuniştilor al candidatului la funcţia de preşedinte. Adică sunt o mulţime de soluţii. Important este ca noi să le traducem în viaţă cu încredere", a declarat Serafim Urechean.

El s-a arătat destul de încrezut că timp de o lună Moldova va avea un preşedinte, propus de Alianţa pentru Integrare Europeană.
 
Întrebat dacă este adevărată afirmaţia liderului PL Mihai Ghimpu, potrivit căreia funcţiile-cheie în stat vor fi deţinute de reprezentanţii PL, PLDM şi PDM, Serafim Urechean a răspuns că pentru el nu a fost niciodată importantă obţinerea unei anumite funcţii, ci plecarea comuniştilor de la putere.

Preşedintele Alianţei Moldova Noastră a adaugat că, deşi partidul său are mai puţine mandate, în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană toţi sunt egali şi că de cele 4 partide depinde dacă va fi sau nu această coaliţie.

Referindu-se la refuzul lui Vladimir Voronin de a accepta invitaţia la dialog cu AIE pe 25 august, Serafim Urechean a remarcat:  "Voronin este fricos. El pare că este atât de viteaz atunci când este în faţa ecranelor dar azi era ca un şoricel când s-a încercat să i se înmneze această scrisoare. Eu cred că el de frică nici nu va apărea pe data de 25 august la orele 11". 

Totodată, Urechean a spus că dacă Voronin va delega altă persoană la întrevedere, atunci şi Alianţa va delega pe altcineva. "Noi vrem să ne întâlnim cu liderul acestei formaţiuni. Iar în cazul în care va veni altcineva, atunci vom vedea ce vom face", a spus Urechean.

cuvinte-cheie: Urechean

Comentarii (0)

 

Related news

Sus