Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.03.2021

Prima reuniune a Comitetului de Supraveghere a proiectului “Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în identificarea proiectelor aferente implementării Acordului de Asociere RM-UE”

Prima reuniune a Comitetului de Supraveghere a proiectului “Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în identificarea proiectelor aferente implementării Acordului de Asociere RM-UE”

În sediul Ministerului Finanțelor, a avut loc prima reuniune a Comitetului de Supraveghere a Proiectului de Asistență Tehnică a UE „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în identificarea și pregătirea proiectelor aferente implementării Acordului de Asociere RM-UE” (Proiectul PPF).

Comitetul de Supraveghere a Proiectului (CSP) este compus din reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Delegației UE în Republica Moldova.

Reuniunea a avut ca obiectiv prezentarea generală a activităților planificate și discutarea progresului realizat de către proiect. Membrii CSP au fost mulțumiți de buna colaborare dintre beneficiarii proiectului și echipa proiectului, precum și de progresul activităților realizate în etapa inițială de implementare.

Gabriela Cuneva, Președintele CSP și Secretar de stat al Ministerului Finanțelor, a subliniat importanța proiectului pentru îmbunătățirea procesului de pregătire a proiectelor de investiții publice și pentru gestionarea asistenței externe. Acest lucru este esențial atât pentru Ministerul Finanțelor, cât și pentru ministerele de resort.

Tatiana Ivanicichina, Secretar de stat al Ministerului Finanțelor, a menționat necesitatea de a aborda problema sub-execuției a alocațiilor bugetare planificate pentru proiectele de investiții capitale.

Gintautas Baranauskas, Co-președintele CSP și Șeful adjunct al Secției Operațiuni în cadrul Delegației UE în Republica Moldova, a subliniat că Proiectul PPF este unul dintre cele mai importante proiecte de asistență tehnică într-un moment critic pentru Republica Moldova și că așteaptă să vadă progresul proiectului în perioada următoare de implementare.

Următoarea reuniune a CSP a fost planificată orientativ pentru sfârșitul anului 2021.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus