Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.07.2009

Cristina Ursol, „Mata Hari“ de Chişinău

Protagonista filmuleţului pornografic este Cristina Ursol, o moldoveancă născută într-o familie înstărită din orăşelul Căuşeni. În prezent locuieşte la Chişinău, unde este studentă. Potrivit surselor „Adevărul”, tânăra a fost angajată la Consulatul României în Republica Moldova în martie 2009, devenind subalterna lui Ion Nuică.

Cristina Ursol a lucrat în trecut la o companie specializată în distribuţia de software şi soluţii complete IT - „Romsym Data” – de unde a fost concediată pentru comportament indecent. Aceeaşi Cristina Ursol a trăit, în urmă cu câţiva ani, o poveste de dragoste cu fiul primarului din Căuşeni. Legătura s-a rupt când tânărul a aflat că fata lucra ca dansatoare într-un club de noapte din Chişinău. Relaţia dintre cei doi a fost, de altfel, confirmată şi de primarul din Căuşeni, Anatolie Zaremba. 

Contactată de „Jurnal de Chişinău“, tânăra Cristina Ursol a negat că ea ar fi partenera de amor a lui Nuică. „Tot ce se vehiculează nu este adevărat. Nu am pentru ce să vă conving că nu sunt eu aceea. Convingeţi-mă voi pe mine că eu sunt acea fată. Respectivele imagini puteau să fie trucate”.

Diplomat cu 15 ani de experienţă şi două amante

Născut în comuna Livezile, judeţul Mehedinţi, Ion Nuică este diplomat de carieră, cu peste 15 ani de experienţă. A fost consul în Iran, Israel şi Kuweit. Nuică a absolvit şcoala profesională la Reşiţa şi liceul la seral, întrând apoi în Securitate, pe filieră diplomatică. Este căsătorit cu Maria, şi ea angajată a Ministerului Afacerilor Externe, şi are doi copii, Monica şi Andrei. 

Potrivit unor surse din capitala Republicii Moldova, camera unde a fost filmat consulul în timpul unei partide de amor cu o subalternă - identificată ulterior drept Cristina Ursol, de 23 de ani -, este una dintre locuinţele de serviciu ale Consulatului român de la Chişinău. Aceleaşi surse susţin că Nuică avea, de fapt, două amante, pe care le ducea pe rând în locuinţa respectivă, situată în apropierea consulatului. Partidele de amor aveau loc pe fugă, în pauzele de prânz de la serviciu.

Acasă la Livezile, lumea este bulversată de veste. Fratele său, Loghin Nuică, învăţător la şcoala din comună, susţine că „totul este o făcătură”. „Eu cred că cineva a vrut să-i facă rău. Unde mai pui că este un familist convins şi are copii mari”, a declarat fratele consulului.


Nimic penal, dar imoral

Statutul Corpului diplomatic şi consular al României este reglementat de Legea nr. 269/2003.  Cazul Ion Nuică se încadrează la articolul 32 al acestui act normativ, care prevede că membrii Corpului diplomatic şi consular au obligaţia „să aibă în toate împrejurările o conduită profesională şi morală ireproşabilă şi să dea dovadă de demnitate şi responsabilitate în îndeplinirea atribuţiilor lor”. Încălcarea acestui paragraf legislativ se pedepseşte cu „încetarea calităţii de membru al Corpului diplomatic şi consular al României”. 

Ion Nuică şi-a pierdut deja calitatea de membru al Corpului Diplomatic. Dar poate rămâne definitiv fără slujbă în cadrul MAE. „Chiar dacă a renunţat la postul de consul, cazul domnului Ion Nuică poate fi luat în discuţie în Consiliul de Onoare al MAE, care se ocupă cu aceste probleme legate de conduita necorespunzătoare a diplomaţilor. Şi se poate hotărî desfacerea contractului de muncă, fapt care întăreşte demisia”, ne-a declarat Gheorghe Micu, secretarul executiv al Asociaţiei Ambasadorilor şi Diplomaţilor de Carieră din România.

 

Sursa: Adevarul

cuvinte-cheie: Nuica | scandal | consulat | roman | sexual

Comentarii (0)

 

Related news

Sus