Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.07.2009

Diaconescu: în cazul Nuică "poate ar fi utile scuze" către opinia publică din România

Ministrul de externe Cristian Diaconescu a refuzat marţi să comenteze cazul consulului de la Chişinău Ion Nuică, implicat într-un scandal sexual, dar a apreciat că "poate ar fi util ca instituţia politicii externe româneşti să îşi ceară scuze opiniei publice pentru un semnal total necorespunzător".

Şeful MAE a ţinut să precizeze că are în vedere "opinia publică de aici (din România - n.r.), nu de altundeva" şi a dat asigurări că acest tip de comportament "în orice caz nu caracterizează instituţia" diplomaţiei româneşti.

Redacţia cotidianului Curentul a postat luni pe site un film realizat cu o cameră ascunsă ce înfăţişează un bărbat prezentat drept diplomatul român Ion Nuică în timpul unei partide de sex cu o femeie care pare să fie rezidentă în R. Moldova şi despre care autorii filmării susţin că este angajată la Consulat. Cei doi protagonişti discută şi despre unele treburi de serviciu, însă nu chestiuni ce ar interesa siguranţa naţională, preciza Curentul. Montajul filmului - realizat în stilul documentarelor Mosfilm - introduce un generic cu accente politice tipice propagandei regimului comunist de la Chişinău, comenta cotidianul, care susţine că a primit filmuleţul la redacţie.

Consulul român la Chişinău, Ion Nuică, a demisionat luni, a declarat pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al MAE, contactat pentru a comenta situaţia apărută în urma publicării de către cotidianul Curentul a unor imagini video în care diplomatul român este surprins în timpul unei partide de sex. "Consulul nostru este chemat în ţară încă de săptămâna trecută şi îşi anunţase încă de pe atunci intenţia de a demisiona. Astăzi, luni, el doar a semnat actul în sine", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu, fără a face precizări despre motivele pentru care a fost chemat sau pentru care şi-a dat demisia. Întrebat despre filmul publicat luni pe site-ul cotidianului Curentul, Şerbănescu a spus că "din moment ce (consulul) era deja demisionar, pentru MAE este irelevant filmul apărut în presă luni".

Noul scandal intervine în plin îngheţ diplomatic între Chişinău şi Bucureşti, în condiţiile în care România nu are ambasador în capitala moldoveană, după ce autorităţile de aici au refuzat să-şi dea agrementul pentru persoana propusă de MAE român. Fostul ambasador român la Chişinău, Filip Teodorescu, a fost expulzat în aprilie, împreună cu un alt diplomat român, după ce puterea din R. Moldova au acuzat România de implicare în violenţele postelectorale din 7 aprilie.

Sursa: NewsIn.ro

cuvinte-cheie: Nuica | Diaconescu

Comentarii (0)

 

Related news

Sus