Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.07.2009

BNM: Primele sume ale deponenţilor "Investprivetbank" SA au fost deja achitate

Banca Naţională a Moldovei face apel către deponenţii - persoane fizice ai BC "Investprivatbank" S.A. în proces de lichidare  să-şi păstreze calmul şi certitudinea că îşi vor recupera banii. Primele sume deja se achită, se arată într-un comunicat al BNM, difuzat vineri, 3 iulie. 

Astfel, în primele două zile (1-2 iulie 2009) de la demararea procedurii de onorare a datoriilor respective, la Banca de Economii S.A. au fost transferaţi în scopul sus-menţionat 45,7 mil. lei şi mijloace băneşti în valută străină cu echivalentul a 79,1 mil. lei. Sumele în cauză reflectă  valoarea a 1188 de depozite.

Însăşi operaţiunea de transfer al mijloacelor băneşti  de la BC "Investprivatbank" S.A. în proces de lichidare la  Banca de Economi S.A.  prezintă o abordare tehnică şi necesită o zi, dacă mijloacele sunt în lei, şi 2-3 zile lucrătoare, dacă sunt în valută străină. Colectarea şi procesarea, însă, a cererilor de transfer din partea solicitanţilor se efectuează în mod manual. Faptul în cauză determină aspectul temporal al procedurii care se încadrează în limitele unor operaţiuni de acest gen realizate în termene minimum posibile. 

Pentru a evita agiotajul şi aglomeraţia, persoanele ce şi-au depus banii în raioanele republicii sunt rugate, după ce obţin avizul recomandat la subdiviziunea teritorială a BC "Investprivatbank" S.A. în proces de lichidare, să se adreseze, pentru a deschide cont la filialele teritoriale ale Băncii de Economii S.A. din apropiere. Asemenea filiale sunt amplasate la Anenii Noi, Bălţi, Soroca, Căuseni, Cahul, Cimişlia,  Comrat, Edineţ, Hîncesti, Ialoveni, Orhei, Rezina, Teleneşti, Ungheni.

cuvinte-cheie: Investprivatbank

Comentarii (0)

 

Related news

Sus