Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.06.2009

Preşedintele Investprivatbank a fost arestat

Preşedintele băncii Investprivatbank, Ivan Chirpalov, a fost reţinut alături de alţi doi angajaţi ai băncii, fiind suspectat de încălcarea „legislaţiei privind regulile de creditare".

„Preşedintele Investprivatbank se află în izolatorul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei, iar instanţa de judecată a emis astăzi pe numele lui mandat de arest pentru 25 de zile", a declarat pentru Business Expert Angela Starinschi, purtător de cuvânt la Centrul Anticorupţie.

Ea a evitat să divulge numele celorlalţi angajaţi ai Investprivatbank, care au fost reţinuţi de Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei.

Legislaţia prevede pentru infracţiunile de care este suspectat Ivan Chirpalov amendă de până la 60 de mii de lei sau puşcărie de la 2 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea dreptului de a ocupa funcţii de conducere. 

Banca Naţională a Moldovei a retras, la 19 iunie, licenţa băncii comerciale Investprivatbank SA, numindu-l lichidator, conform Legii instituţiilor financiare, pe expertul de la Banca Naţională a Moldovei, Ion Ropot.

Zeci de depunători ai băncii falite au protestat la sediul instituţiei cerând achitarea depozitelor.

cuvinte-cheie: arest | Investprivatbank

Comentarii (0)

 

Related news

Sus