Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.02.2011

RED Union Fenosa respinge acuzaţiile ANPC

RED Union Fenosa respinge acuzaţiile ANPC

RED Union Fenosa a emis o declaraţie în care menţionează:   În legătură cu declaraţiile făcute astăti (marţi, 22 februarie, 2011)  în cadrul unei conferinţe de presă de către Preşedintele Consiliului Administrativ al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Concurenţei (ANPC), doamna Viorica Cărare, vizând respectarea de către RED UNION FENOSA a cadrului legal în relaţiile sale cu consumatorii de energie electrică, compania aduce la cunoştinţa opiniei publice, că RED UNION FENOSA respectă întocmai şi întotdeauna legislaţia şi actele normative ale Republicii Moldova.

RED UNION FENOSA este o întreprindere ce desfăşoară o activitate reglementată în totalitate, care  este subordonată ANRE şi îndeplineşte exact reglementările stabilite de organul regulatoriu.

Deconectarea consumatorilor rău-platnici  se efectuează  în conformitate cu prevederile legale, stabilite de organele competente ale Republicii Moldova. Relaţiile dintre furnizor şi consumatori sunt stabilite de către ANRE, prin regulamente aprobate în modalitatea stabilită şi publicate în Monitorul Oficial. În particular  textul contractului-tip privind furnizarea energiei electrice a fost aprobat de către Ministerul economiei şi comerţului, iar textul model al facturii pentru energia electrică consumată a fost aprobată prin Hotărârea ANRE.

Considerăm, că declaratiile date au adus o atingere gravă imaginii întreprinderrii. În acest contrext RED UNION FENOSA îşi rezervă dreptul de a utiliza toate căile legale posibile pentru a-şi apăra drepturile sale.

Deoarece administraţia RED UNION FENOSA încă nu a primit decizia respectivă a ANPC, alte comentarii deocamdată nu poate oferi", se mai spune în declaraţia emisă de Departamentul Comunicare Î.C.S. „RED UNION FENOSA" S.A.

Agenţia Naţionala pentru Protecţia Concurenţei a declarat astăzi ca RED Union Fenosa a făcut abuz de poziția sa dominantă, efectuind deconectări ilegale a consumatorilor.

ANPC obliga Union Fenosa sa previna consumatorii rau-platnici inainte de a-i deconecta de la energie electrica. Potrivit Preşedintelui Consiliului Administrativ al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Concurenţei, Viorica Cărare, a menţionat  că Union-Fenosa a făcut doar în primele şase luni din 2009 două milioane de deconectări, , fără a înainta un aviz prealabil consumatorului şi a spus că pentru reconectare o gospodărie trebuie să plătească între 70 şi 140 de lei.


 

 

cuvinte-cheie: Union | Fenosa | ANPC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus