Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.04.2012

Noul contract semnat de ” Gas Natural Union Fenosa” prevede livrarea de energie electrică la un preț de 6,9 cenți americani pentru un kilowatt

Noul contract semnat de ” Gas Natural Union Fenosa”  prevede livrarea de energie electrică la un preț de 6,9 cenți americani pentru un kilowatt

Compania ” Gas Natural Union Fenosa”  a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala Electrică de la Cuciurgan, iar în prezent acesta este supus procedurii de înregistrare, anunță Agenția rusă de știri Ria Novosti, luni, 2 aprilie.

Informația a fost confirmată pentru ARENA și de directorul ANRE, Victor Parlicov, care însă a precizat că celelalte  două companii RED-Nord și RED-Nord-Vest, care asigură cu energie electrică nordul republicii, deocamdată nu au semnat contract cu Centrala de la Cuciurgan.

Vechiul contract cu Centrala de la Cuciurgan a expirat la 31 martie curent. Potrivit  agenției rusești, noul contract semnat de ” Gas Natural Union Fenosa”  prevede livrarea de energie electrică la un preț de 6,9 cenți americani pentru un kilowatt, cu 13,2 % mai mult decât până în prezent.

ARENA reamintește că în dimineaţa zilei de 1 aprilie, compania ucraineană Power Trade , care asigură circa 20 la sută din necesarul de energie electrică a republicii, a sistat livrările de curent electric în Republica Moldova, după ce la 31 martie a expirat vechiul contract de livrare.  Compani aucraineană a solicitat o majorare de 23 la sută a prețului la curent.  Ulterior, necesarul de curent electric a fost asigurat de Centrala de la Cuciurgan.

Republica Moldova este asigurată cu energie electrică în felul următor: 20 la sută de compania ucraineană Power Trade, 60 la sută –de Centrala Electrică de la Cucirgan , iar restul-de centralele locale.

cuvinte-cheie: gas | Natural | Union | Fenosa

Comentarii (0)

 

Related news

Sus