Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.12.2010

Preşedintele Parlamentului European se află într-o vizită oficială la Chişinău

Preşedintele Parlamentului European se află într-o vizită oficială la Chişinău

Stadiul actual al relaţiilor de colaborare dintre Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, precum şi perspectivele dezvoltării acestora vor fi discutate astăzi în cadrul întrevederii Preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului, cu Jerzy Buzek, Preşedintele Parlamentului European, aflat într-o vizită oficială la Chişinău.

După sosirea oficialului european la Aeroportul Internaţional Chişinău, în dimineaţa zilei de astăzi, Mihai Ghimpu şi Jerzy Buzek, au declarat pentru mass-media că rezultatele discuţiilor purtate vor fi făcute publice în cadrul unei conferinţe de presă.

Înaintea vizitei la Chişinău, Preşedintele Parlamentului European a declarat că este bucuros să viziteze Republica Moldova cu un mesaj de solidaritate şi sprijin. „În doar un an, ţara a înregistrat progrese impresionante pe calea sa europeană. Vreau să încurajez Republica Moldova să rămână fermă pe această poziţie", a menţionat Jeryz Buzek.

„În cadrul vizitei mele vreau să arăt sprijinul continuu acordat de UE pentru Republica Moldova şi cetăţenilor săi în această perioadă importantă şi aprobarea noastră deplină a agendei de reforme europene, pe care Moldova a continut-o în mod activ pe parcursul ultimului an. Vreau să încurajez stabilitatea politică în ţară, să susţin unitatea dintre liderii politici şi să-i încurajez să găsească în cele din urmă o soluţie pentru impasul constituţional şi instituţional. Moldova are potenţialul de a deveni o naţiune modernă şi prosperă, unde tinerii îşi pot realiza visele în ţara lor de origine şi nu căutându-şi norocul în străinătate", a accentuat Preşedintele Parlamentului European înaintea vizitei la Chişinău.

În timpul aflării sale în Republica Moldova, Jerzy Buzek va avea întrevederi şi cu liderii formaţiunilor politice, care în urma alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie, au acces în Parlament.

cuvinte-cheie: Buzek | Ghimpu

Comentarii (0)

 

Related news

Sus