Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.08.2009

Avem preşedinte de Parlament! Mihai Ghimpu este speakerul noului parlament

Avem preşedinte de Parlament! Mihai Ghimpu este speakerul noului parlament

Majoritatrea parlamentară formată din 53 de deputaţi au votat vineri, 28 august candidatura preşedintelui PL la funcţia de preşedinte al Parlamentului Mihai Ghimpu. Votul secret a avut loc după constituirea comisiei pentru alegerile preşedintelui Parlamentului.

Preşedintele Parlamentului a fost ales în lipsa deputaţilor PCRM, care au părăsit sala după anunţarea de către preşedintele dâşedinţei, decanului de vârstă Ivan Calin a anunţat cu de la sine putere o pauză până la 4 septembrie.

Din punct de vedere legal, Calin trebuia să pună la vot propunerea de a anunţa pauza, deoarece la acel moment, parlamentul era declaat déjà legal constituit.

PCRM nu şi-a anunţat constituirea fracţiunii parlamentare, declarând că au nevoie de o pauză pentru alegerea preşedintelui fracţiunii parlamentare, şi au părăsit sala. După care tehnicienii au deconectat microfoanele.

Deputaţii din Alianţa pentru Integrare Europeană au rămas în sală şi l-au delegat pe decanul în vârstă din cei rămaşi Ion Hadârcă să conducă şedinţa în continuare.

Potrivit presei, păsădind sala, preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin a adresat înjurii în adresa lui Vlad Filat: “Idi nahren! Mi s toboi razberiomsia drughimi metodami, patsan!”. Comuniştii au declarat că continuarea şedinţei Parlamentului este ilegală. 

 

 

cuvinte-cheie: speaker | Ghimpu

Comentarii (0)

 

Related news

Sus