Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.06.2009

Ziua de 29 iulie a fost declarată zi de odihnă

Guvernul a adoptat marţi, 17 iunie, o hotărâre, prin care ziua de 29 iulie, cand vor avea loc alegerile parlamentare anticipate, a fost declarată zi de odihnă. Însă această zi va trebui recuperată într-o altă zi, care va fi stabilită ulterior de către Guvern.

În premieră pentru Moldova, alegerile parlamentare se vor desfăşura într-o zi de lucru. Totodată, la 29 iulie este marcată şi Ziua Constituţiei Republicii Moldova, care a fost adoptată la 29 iulie 1994.

În aceeaşi şedinţă, Guvernul a adoptat o decizie de reducere a efectivului Aparatului Guvernului cu 3 unităţi de la 130 până la 127. Această reducere reiese din transmiterea căter Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a prerogativelor de asistenţă organizaţională şi informaţională a comisiei naţionale pentru integrare europeană.

De asemenea, Guvernul a adoptat un proiect de lege prin care propune reducerea efectivului Armatei Naţionale şi a instituţilor Ministerului Apărării cu 200 de unităţi – de la 6500 până la 6300 de persoane.

În cadrul şedinţei, la care a fost prezent preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin, a fost prezentat Iurie Roşca în funcţia de vicepremier. Voronin a menţionat că “numirea lui Roşca este binevenită”, deoarece “Iurie Roşca a fost remarcat la funcţia sa din Parlament, a hotărât mai multe probleme, are o atitudine deloc indiferentă faţă de faptul cum se dezvoltă Moldova atât în plan intern, cât şi în plan extern”.

“Acest pas desigur trezeşte multe întrebari. Dar, în ţara noastră, Republica Moldova nu există monopol pentru nimeni. Toţi trebuie să fie promovaţi în funcţii după capacităţile lor şi aportul pe care-l aduc ţării noastre. Poate este incredibil acest pas. Noi cu domnul Roşca niciodată nu am trecut linia ce divizează pentru totdeauna persoanele şi partidele. Mai mult decât atât, au fost împrejurări, când mulţumită curajului şi ataşamentului domnului Roşca a contribuit la întărirea suveranităţii Republicii Moldova”, a spus Voronin.

Potrivit premierului, Zinaida Greceanâi, noul vicepremier Iurie Roşca va coordona activitatea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Ministerului Justiţiei, Serviciului Grăniceri, Serviciului Vamal, a Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei.
De asemenea, Roşca va efectua o conlucrare cu ONG care activează în domeniul apărării drepturilor omului şi combaterii traficului de fiinţe umane.

cuvinte-cheie: Rosca | zi de odihna | alegeri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus