Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.10.2008

Tkaciuk ar putea fi succesorul lui Voronin la conducerea Partidului Comuniştilor din Moldova

Tkaciuk ar putea fi succesorul lui Voronin la conducerea Partidului Comuniştilor din Moldova

„Judecând după schimbările ce au avut loc în ultimul an în PCRM - din CC au fost înlăturaţi toţi veteranii, Tkaciuk îşi pregăteşte locul în partid. Cu acordul lui Voronin, în viitorul apropiat el ar putea deveni conducătorul comuniştilor. Aceasta e cu atât mai mult posibil cu cu cât partenerii occidentali ai lui Voronin ii sugerează demult să nu comaseze funcţia de preşedinte cu cea de lider de partid. Iar Voronin ar putea să asculte aceste sfaturi", a declarat directorul Institutulu de Politici Publice Arcadie Barbaroşie pentru publicaţia rusă „Nezavisimaia Gazeta".

Referindu-se la spaţiul electoral, expertul afirmă că acesta ar putea să se modifice odată cu reîntoarcerea acasa a moldovenolor aflaţi la muncă peste hotare, în urma crizei economice mondiale. În opinia lui Barbaroşie, politicienii de la Chişinău prognozează acest proces, însă deocamdată, nu observă un flux masiv de modoveni venind din Italia sau Rusia. Dacă, totuşi, aceasta va avea loc, atunci cei întorşi vor completa rândurile partidelor de dreapta, consideră expertul. În primul rând al Partidulu Liberal din Moldova, care pledează pentru integrarea europeană şi unirea, în cadrul UE, cu România. Populaţia rusofonă, dezamăgită anterior de politica lui Voronin de a se îndepărta de Rusia, acum are de ales între votul cu Voronin şi abţinera de la vot.

„Alte partide solide pe stânga în Moldova nu exista, iar electoratul rusofon din republică simpatizează tradiţional partidele de stânga. Această particularitate a alegerilor naţionale va încerca să o utilizeze Vladimir Voronin. În acest caz, potrivit experţilor, el va miza pe sprijinul Moscovei. Anume pentru a obţine victoria în alegeri a şi fost inventată de către Tkaciuk împăcarea lui Voronin cu Moscova", mai scrie publicaţia „Nezavisimaia Gazeta".

cuvinte-cheie: alegeri | Tcaciuk

Comentarii (0)

 

Related news

Sus