Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.06.2009

PDM a aprobat lista electorală (vezi primii 18)

Ex-preşedintele Parlamentului Marian Lupu a acceptat să deţină funcţia de preşedinte al Partidului Democrat din Moldova şi şi-a prezentat echipa cu care va merge în alegerile parlamentare anticipate. Consiliul Naţional al PDM a aprobat miercuri lista electorală şi venirea lui Marian Lupu în fruntea partidului şi listei electorale.

În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută miercuri, la sediul PDM, preşedintele PDM Dumitru Diacov a declarat că negocierile au fost pe alocuri dificile şi că lista obţinută constituie rodul unui compromis. El a spus că Marian Lupu şi echipa sa au depus cereri de aderare la PDM şi că în cadrul Congresului PDM, ce va avea loc înaintea alegerilor, va fi pusă la vot chestiunea privind alegerea lui Marian Lupu în funcţia de preşedinte al PDM, a lui Igor Corman (ex-ambasador al Moldovei în Germania) în funcţia de vicepreşedinte şi a lui Valeriu Lazăr (ex-ministru ale Economiei) în funcţia de secretar general al partidului.

Dumitru Diacov a respins afirmaţiile apărute în presă, potrivit cărora aderarea lui Marian Lupu al PDM ar fi un proiect de-al comuniştilor. „Este un proiect a două persoane: Lupu şi Diacov, nu participă mai mult nimeni şi nu este sub influenţa nimănui", a spus Diacov.

La rândul său, Marian Lupu a spus că la baza deciziei sale de a veni în PDM au stat mai multe motive. În primul rând, Lupu a menţionat că PDM a înţeles cel mai bine şi în profunzime mesajul lansat de el la 10 iunie, când a părăsit PCRM. În al doilea rând, există o compatibilitate de valori. În al treilea rând, Lupu a spus că ţine foarte mult la oferta lui Diacov, care este una inedita de felul ei. Şi ultimul argument a fost faptul că Marian Lupu împărtăşeşte valorile de centru stânga, valori social-democrate şi nu se vede lângă partidele de dreapta.

Marian Lupu a dat citirii primele 18 poziţii de pe lista electorală a PDM:

1.Marian Lupu
2.Valeriu Lazăr
3.Igor Corman
4.Andrei Popov
5.Adrian Candu
6.Dumitru Diacov
7. Oleg Serebrian
8.Cristina Andrievschi
9.Alexandru Stoianoglo
10.Marcel Răducan
11.Valeriu Guma
12.Valentina Buliga
13.Stela Jantuan
14.Oleg Sârbu
15.Oazu Nantoi
16.Mariana Zolotco
17.Valentina Stratan
18.Gheorghe Arpentin

Din echipa prezentată de Marian Lupu, mai fac parte: Dona Şcola, Alexandru Muravschi jr, Lilia Rusu.

cuvinte-cheie: lista | PDM

Comentarii (0)

 

Related news

Sus