Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.08.2009

Liderii PLDM, PL, AMN şi PDM optimişti în privinţa negocierilor purtate

Liderii PLDM, PL, PDM şi AMN se declară mulţumiţi de rezultate negocierilor purtate luni seara la sediul Alianţei Moldova Noastră.

Cei patru lideri au declarat luni presei după întrevederea care a durat circa două ore jumătate că discuţiile merg într-un ritm constructiv.

„Dialogul politic are o dinamică destul de pronunţată, constructivă, pozitivă, de aceea aşteptările trebuie să fie numai bune şi pozitive", a declarat preşedintele Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urecheanu.

Şi preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu s-a arătat a fi bine dispus, menţionând că „lucrurile merg spre bine"

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat la rândul său că este foarte necesară calitatea dialogului care se poartă. „Preferăm să discutăm acum în cele mai mici detalii aceste aspecte în toată complexitatea lor, după care având această poziţie unificată -  şi se merge spre aceasta, să demonstrăm că se merge spre o politică de forţă în sensul bun al cuvântului", a declarat Lupu, referindu-se la principiile de politică internă şi externă.

„Este un proces firesc şi este necesar ca să se poarte discuţii ce ţin de principii, modul în care trebuie să funcţioneze coaliţia", a declarat la rândul său, şi preşedintele partidului Liberal Democrat, Vlad Filat.

Întrebaţi despre partajarea funcţiilor, cei patru lideri au dat răspunsuri evazive, lăsând să se înţeleagă că aceasta nu este una dintre priorităţi şi că în prezent nu se discută asemenea chestiune. „Scopul este debarcarea comuniştilor, dar nu partajarea funcţiilor", a spus Ghimpu.

Vlad Filat a comentat la rândul său că este importantă compatibilitatea cu funcţia respectivă, dar că trebuie să se ţine cont şi de rezultatele alegerilor parlamentare,

Cei patru lideri au mai declarat că până în prezent nu au primit nici o invitaţie din partea partidului Comuniştilor (PCRM) în vederea unor negocieri. (Imedia)

cuvinte-cheie: liderii | PLDM | PDM | AMN

Comentarii (0)

 

Related news

Sus