Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.04.2009

Autorităţile din Republica Moldova refuză intalnirea cu delegaţia Parlamentului European

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a declarat sambătă la Craiova că autorităţile din R. Moldova au anunţat că refuză să se intalnească, săptămana viitoare, cu delegaţia Parlamentului European care se va deplasa in R.Moldova pentru a analiza evenimentele petrecute la Chişinău după alegeri, transmite NewsIn.

Marian Jean Marinescu susţine că reprezentanţii Republicii Moldova au intrebat dacă din delegaţia Parlamentului European face parte vreun roman.

"Suntem patru membri in această delegaţie şi vom face un raport in care vom incerca să introducem toate incălcările drepturilor omului care au avut loc acolo in Moldova. Raportul va fi prezentat joi in şedinţa (confederaţiei) preşedinţilor Parlamentului European pe baza căruia se va emite o rezoluţie in prima săptămană a lunii mai la Strasbourg. Din păcate, prima noutate pe care am primit-o in această dimineaţă este că autorităţile moldoveneşti refuză să dea curs intalnirii cu delegaţia. Ultima informaţie pe care o am de la secretariatul Parlamentului European e că autorităţile moldoveneşti au intrebat expres dacă din delegaţie face parte vreun roman", a declarat eurpoarlamentarul Marian Jean Marinescu.

Reprezentantul Partidului Popular European in delegaţia care va efectua vizita in Republica Moldova a mai precizat că la Chişinău cei patru europarlamentari urmau să se intalnească cu victimele acţiunilor autorităţilor moldoveneşti care au vizat inăbuşirea revoltelor studenţilor basarabeni din zilele de după alegerile de la inceputul lunii aprilie.

Parlamentul European a găzduit săptămana acesta o sesiune dedicată situaţiei din Republica Moldova, la care reprezentanta Moldovei şi-a prezentat punctul de vedere, in care a acuzat din nou Romania, apoi a refuzat orice dialog, părăsind sala de şedinţe. Reprezentanţii opoziţiei moldovene au fost invitaţi in comisia pentru afaceri externe a Parlamentului, unde au expus dovezile pe care le aveau in privinţa abuzurilor puterii. Legislativul european a decis să trimită o delegaţie la Chişinău, care ar urma să sosească duminică in capitala moldoveană, pentru a se documenta la faţa locului.

cuvinte-cheie: European | Parlament | delegatie

Comentarii (0)

 

Related news

Sus