Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.04.2009

Peste 300 de persoane îmbrăcate în civil au blocat accesul la secţia de votare din Corjova

Peste 300 de persoane îmbrăcate în civil au blocat accesul la secţia de votare din  Corjova

Autorităţile de la Tiraspol au deconectat energia electrică, au blocat toate căile de acces către liceul M. Eminescu, unde a fost amplasată sescţia de vot din s. Corjova, raionul Dubăsari.

Potrivit PRO TV, secţia de votare a fost blocată înainte de a fi deschisă, adică la 7.30, de către circa 300 de persoane îmbrăcate în civil, despre care se presupune că sunt angajaţi ai organelor de forţă din Transnistria au blocat accesul oamenilor la votare, au tăiat electricitate şi au scos  urna de votare. Localitatea a fost deconectată şi de la gaze şi apă. Membrii secţiei de votare nu pot ieşi din incinta liceului.
 
La faţa locului sunt prezenţi mai mulţi obeservatori internaţionali,  reprezentanţi OSCE, ai Uniunii Europene, ai Ambasadei SUA şi ai Ucrainei.

CEC s-a întrunit într-o şedinţă de urgenţă în legătură cu situaţia de la secţia de vor din Corjova.
Membrii CECpropun închiderea secţiei de vor şi trimiterea alegătorilor din Corjova să voteze în comunia Cocieri, raionul Dubăsari, în baza listelor suplimentare. O decizie definitivă deocamdată nu a fost luată.

CEC a distribuit pentru cele 10 secţii de votare constituite în regiune doar 14,5 mii buletine de vot, în timp ce datele Ministerul Dezvoltării Informaţionale arată că în regiunea transnistreană sunt 223 mii 580 cetăţeni ai Moldovei cu drept de vot. CEC a luat această decizie reieşind din faptul că la alegerile parlamentare din 2005 la cele 10 secţii au votat circa 8 mii de persoane.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale la scrutinul din 5 aprilie sunt aşteptaţi 2 mil. 598 mii 875
de cetăţeni ai Republicii Moldova cu drept de vot. Pentru alegerile parlamentare au fost create 1978 secţii de votare, inclusiv 33 peste hotarele ţării şi 10 pentru cetăţenii domiciliaţi în stînga Nistrului.

La alegeri participă 17 concurenţi electorali: 12 partide politice şi 5 candidaţi independenţi. Pentru a accede în Parlament, este necesară depăşirea următorului prag minim de reprezentare pentru partide politice — 6%, pentru un candidat independent — 3%. Alegerile vor fi declarate valabile dacă la ele vor participa mai mult de 50% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale

În urma scrutinului vor fi aleşi 101 deputaţi în Parlamentul Moldovei.

cuvinte-cheie: CEC | Corjova | vot | alegeri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus