Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.04.2009

Uniunea Muncii „Patria-Родина" a anunţat retragerea din cursa electorală în favoarea AMN

Preşedintele Uniunii Muncii „Patria-Rodina" Gheorghe Sima a anunţat, vineri, 3 aprilie (la exact  o lună de înregistrarea de către CEC în calitate de concurent electoral), că formaţiunea pe care  o conduce se retrage din cursa electorală. Sima i-a chemat pe toţi membrii de partid, simpatizanţii şi alţi alegători să-şi dea votul la 5 aprilie 2009 pentru Alianţa „Moldova Noastră (AMN)".

Sima a preiczat că decizia nu este rezultatul unor tratative cu AMN.

De notat că din cursa electorală s-au mai retras: Partidul Ecologist "Alianţa Verde", Partidul "Pentru Neam şi Ţară" şi candidatul independent Valentina Cuşnir.

Una din principalele teze ale Partidului „Uniunea Muncii Patria-Rodina", anunţată în actuala campanie electorală este desfăşurarea unui referendum privind statului limbii ruse. Potrivit lui Gheorghe Sima, acest referendum ar ajuta să fie determinat odată şi pentru totdeauna statutul limbii ruse în Moldova.

Partidul Uniunea Muncii „Patria-Rodina" a fost creat în 1999 şi se numea Uniunea Muncii. Formaţiunea a participat la alegerile parlamentare din 2001, acumulând doar 0,92% din voturi.

Declaraţia lui Gheorghe Sima:

„Analizând cu atenţie situaţia social-politică din ţară, prestaţia concurenţilor în campania electorală, platformele şi echipele prezentate de către partidele politice;

Pornind de la necesitatea implicării şi rezolvării competente şi hotărîte a întregului spectru de probleme economice, politice şi sociale din RM, care trebuie să asigure o dezvoltarea economică durabilă şi stabilă;

Conştientizând stricta necesitate a unei largi coaliţii democratice, care ar prelua puterea politică în stat de la actuala guvernare comunistă coruptă, conducerea Uniunii Muncii "Patria-Родина" declară:

1. În scopul coalizării efective şi obţinerii unui rezultat favorabil pentru forţele democratice în scrutinul parlamentar actual partidul Uniunea Muncii "Patria-Родина" se retrage din compania electorală şi cheamă toţi membrii de partid, simpatizanţii, alegătorii noştri, precum şi toţi cetăţenii RM să dea votul la 5 aprilie 2009 pentru Alianţa Moldova Noastră.

Anume Alianţa Moldova Noastră este cea mai puternică formaţiune democratică din RM, care dispune de o structură politico-organizatorică capabilă şi influentă în teritorii (2500 consilieri locali şi raionali şi 200 de primari) în jurul căreia deja sunt constituite coaliţii democratice în 2/3 din raioanele ţării. Toate aceste coaliţii democratice sunt conduse de S. Urecheanu - lider naţional cu experienţă de 11 ani de primar general, înţelept, echilibrat şi diplomat, care ar putea să asigure relaţii bune atît cu marele puteri ale lumii, cît şi cu statele vecine.

2. AMN este unica formaţiune, care niciodată nu şi-a trădat alegătorii şi n-a mers la compromis cu guvernarea comunistă, fapt ce constituie o garanţie că nu va оncălca promisiunile sale şi pe viitor.

3. Această declaraţie este luată de conducerea partidului Uniunea Muncii "Patria-Родина", nu este influenţată de nimeni şi nu este rezultatul unor traiative cu conducerea AMN".

 

cuvinte-cheie: Sima | retragere | alegeri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus