Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.03.2009

CEC a permis cetăţenilor care nu au înregistrare permanentă sau temporară la domiciliu să participe la alegerile din 5 aprilie 2009

În şedinţa de vineri, 20 martie curent, Comisia Electorală Centrală a permis cetăţenilor care nu au înregistrare permanentă sau temporară la domiciliu să voteze la alegerile Parlamentului din 5 aprilie 2009 în secţiile de votare corespunzătoare locului de înregistrare la ultimul domiciliu.
 
Acest fapt a fost posibil odată cu  modificarea şi completarea Instrucţiunii cu privire la particularităţile participării la votare în cadrul alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009, aprobată prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr.2258 din 6 martie 2009. Persoanele respective vor fi incluse în listele suplimentare.
 
În aceeaşi şedinţă, CEC a aprobat modelul şi textul buletinului de vot pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova din 5 aprilie 2009, modelele proceselor-verbale cu privire la totalizarea rezultatelor alegerilor şi a formularului special pentru numărarea voturilor.
 
Comisia a acreditat 11 observatori naţionali din partea Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare" şi şapte observatori naţionali din partea concurentului electoral, Partidul Politic „Partidul Liberal Democrat din Moldova", în unele secţii de votare constituite în afara Republicii Moldova, în vederea monitorizării alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009
 
Vineri, CEC a examinat şi un şir de contestaţii.

cuvinte-cheie: alegeri | CEC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus