Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.03.2009

ADEPT: Sumar al ediţiei Curierului electoral din 17 martie 2009

CEC a mai acreditat 28 de observatori internaţionali

  • Comisia Electorală Centrală a acreditat astăzi alte 28 de persoane în calitate de observatori internaţionali pentru monitorizarea alegerilor parlamentare din Republica Moldova.

Tinerii din UCM susţin "centura prieteniei" în jurul Moldovei

  • Organizaţia de tineret a Uniunii Centriste din Moldova consideră că tinerii din Moldova susţin iniţiativa UCM de formare a "Centurii prieteniei" în jurul Moldovei.

PCRM înregistrează cele mai multe încălcări ale legislaţiei electorale

  • Cele mai multe încălcări ale legislaţiei electorale au fost comise de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, se menţionează într-un raport de monitorizare al Academiei Europene a Societăţii Civile din Moldova.

Transnistria nu aşteaptă nimic de la alegerile parlamentare

  • „Transnistria nu aşteaptă nimic bun de la alegerile parlamentare din Moldova", a declarat Valerian Tulgara, preşedintele Uniunii Moldovenilor din Transnistria.

Două formaţiuni au prezentat rapoarte financiare eronate

  • Uniunea Centristă din Moldova şi Partidul "Moldova Unită" au prezentat rapoarte eronate despre veniturile şi cheltuielile efectuate în campania electorală, a constatat marţi Comisia Electorală Centrală.

Delegaţia Adunării Parlamentare a OSCE speră că alegerile vor fi libere şi corecte

  • Delegaţia Adunării Parlamentare a OSCE a remarcat pluralismul considerabil în mediul politic din Republica Moldova şi şi-a exprimat speranţa că alegerile parlamentare se vor desfăşura în conformitate cu standardele OSCE pentru alegeri libere şi corecte.

PD face apel la unificarea eforturilor formaţiunilor politice

  • Partidul Democrat din Moldova constată deteriorarea continuă a condiţiilor de desfăşurare a scrutinului parlamentar şi face apel către formaţiunile politice responsabile să-şi unească eforturile pentru prevenirea şi combaterea unor asemenea practici reprobabile.  

PLDM îngrijorat de faptul că Vladimir Voronin ar putea semna un „document intermediar" privind reglementarea transnistreană

  • Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu intenţiile Preşedintelui Voronin de a semna un aşa-zis „document intermediar" privind reglementarea problemei transnistrene, în cadrul vizitei sale la Moscova, preconizată pentru 18 martie curent.

A fost lansată campania "voTare"

  • Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova a lansat luni, 16 martie, Campania de Educaţie Civică "voTare" în universităţile şi colegiile din municipiul Chişinău.

Aproape 2,55 mil. de  alegători înscrişi în listele electorale

  • Comisia Electorală Centrală anunţă că s-a finalizat procesul de întocmire şi verificare a listelor electorale de către administraţiile publice locale. Potrivit informaţiei primite în data de 17 martie curent, 2 549 804 alegători sunt incluşi în listele electorale.

Secretarul CEC a cerut ziarului „Comunistul" să publice „informaţii echilibrate şi corecte"

  • "Ziarul Comunistul a indus lumea în eroare. Cer dreptul la replică pentru a dezminţi informaţia publicată de ei." Declaraţia aparţine secretarului Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan.

Vladimir Voronin: ori continuarea schimbărilor spre bine, ori ţara se va prăbuşi

  • Preşedintele Moldovei, Vladimir Voronin, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei "Novosti - Moldova" că Republica Moldova a ajuns la o nouă etapă de dezvoltare. "Astăzi toţi înţeleg: ori vor fi continuate schimbările spre bine, ori în câteva luni ţara se va prăbuşi", a accentuat Voronin.

 

Detalii găsiţi pe pagina www.alegeri.md

cuvinte-cheie: CEC | parlamentare | alegeri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus