Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.03.2009

ADEPT: Sumar al ediţiei Curierului electoral din 5 martie 2009

În buletinele de vot ar putea figura 23 de concurenţi electorali

  • În ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea în calitate de concurent pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie, joi, 5 martie, Comisia Electorală Centrală a recepţionat încă trei solicitări din partea cetăţenilor Valentina Cuşnir, Veaceslav Roşca şi Alexandru Lomachin. Astfel, în buletinul de vot ar putea figura 23 de concurenţi electorali. 

Preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei îndeamnă la renunţarea la interesele de partid

  • Preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Anna Harlamenco, a îndemnat başcanul, deputaţii, membrii comitetului executiv, preşedinţii de raioane, primarii şi consilierii "să înceteze litigiile şi să înceapă un lucru constructiv la toate nivelurile pentru binele autonomiei".

PD îngrijorat de situaţia din agricultură

  • Partidul Democrat este îngrijorat de situaţia în care s-au pomenit agricultorii înainte de lucrările agricole de primăvară.

Ideea semnării unui Acord politic anticomunist a ieşuat

  • Candidatul independent pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie, Sergiu Banari este dezamăgit că forţele democratice din Moldova antrenate în campania electorală nu au dat curs invitaţiei lui Banari de a crearea o coaliţie preelectorală şi de a semna un Acord politic în care să se garanteze alegătorilor că nu vor susţine Partidul Comuniştilor.

PLDM face apel către OSCE să monitorizeze şi alegerile în secţiile de votare de peste hotare

  • Partidul Liberal Democrat din Moldova face apel către OSCE/ODIHR de a examina posibilitatea monitorizării desfăşurării alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009 în secţiile de votare ce vor fi deschise în incinta celor 33 de misiuni diplomatice şi consulare ale R. Moldova peste hotare.

MAE propune partidelor semnarea unui Pact împotriva Corupţiei

  • Mişcarea Acţiunea Europeană propune partidelor să semneze un „Pact Naţional împotriva Corupţiei".

19 posturi de televiziune şi 6 posturi de radio vor organiza dezbateri electorale

  • Potrivit Comisiei Electorale Centrale, 19 posturi de televiziune şi 6 posturi de radio au declarat că vor organiza dezbateri electorale.

Ghidul partidului politic în domeniul finanţării campaniei electorale

  • Comisia Electorală Centrală împreună cu un grup de experţi internaţionali au elaborat Ghidul partidului politic în domeniul finanţării campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie curent. 

PLDM constată multiple încălcări şi abuzuri din partea PCRM

  • Partidul Liberal Democrat din Moldova constată cu îngrijorare că actuala campanie electorală se desfăşoară cu multimple încălcări şi abuzuri din partea Partidului Comuniştilor şi a instituţiilor statului.

„Coaliţia 2009" face apel la responsabilitate şi normalitate

  • Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte - „Coaliţia 2009" face apel către Ministerul Afacerilor Interne să asigure un climat propice desfăşurării unor alegeri paramentare libere şi corecte.

Caracterul „calm şi civilizat" al campaniei electorale sub „Controlul civic"

  • Coaliţia "Controlul civic - Alegeri 2009" susţine că actuala campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie poate fi apreciată pentru calmul şi caracter civilizat de desfăşurare.

Ministrul Justiţiei convins: actualele alegeri vor fi mult mai transparente decât precedentele

  • Vitalie Pîrlog, ministrul Justiţiei, este convins că, în raport cu alegerile precedente, la scrutinul din 2009 se va reuşi asigurarea unui grad mai înalt de transparenţă.

PSD lansează un site pentru discuţii despre măsuri anticriză

  • Pentru atragerea în discuţii directe a populaţiei asupra Planului de măsuri anticriză al Partidului Social-Democrat, inclusiv şi a celora care muncesc peste hotare, formaţiunea dată a lansat Portalul special www.anticriza.md.

Alegerile parlamentare trebuie să fie un mesaj clar privind continuitatea reformelor democratice

  • Alegerile parlamentare trebuie să fie un mesaj clar pentru societate şi comunitatea europeană privind continuitatea reformelor democratice în ţara noastră, susţine spicherul Marian Lupu

Guvernul acuză administraţia mai multor raioane conduse de membrii AMN

  • Cadrele didactice din 131 de instituţii preşcolare şi preuniversitare din ţară nu şi-au ridicat salariile majorate, din cauza că autorităţile locale nu le-au calculat conform unei noi tarificări.

Circa 150 de călărăşeni l-au părăsit pe Vladimir Voronin

  • Circa 150 de călărăşeni au părăsit sala Casei de cultură din oraşul Călăraşi de la o reuniune electorală a lui Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniştilor din R. Moldova.

Preşedintele Vladimir Voronin huiduit de locuitorii satului Vorniceni, Străşeni

  • Venit în vizită electorală la Străşeni, preşedintele Voronin a fost întâmpinat cu strigăte de ocară şi fluierături de aproximativ 400 de locuitori ai satului Vorniceni, primarul cărora a dispărut fără urmă vinerea trecută.

Detalii găsiţi pe pagina www.alegeri.md

cuvinte-cheie: alegeri | parlamentare

Comentarii (2)

 

Related news

Sus