Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.10.2008

BERD va aloca un credit de 18 mil. USD pentru modernizarea companiei Efes Vitanta Breweries Moldova

BERD va aloca un credit de 18 mil. USD pentru modernizarea companiei Efes Vitanta Breweries Moldova

Creditul BERD va fi utilzat pentru modernizarea fabricii de bere şi extinderea producţiei, inclusiv va fi instalat primul sistem industrial de filtrare a apei. De asemenea, modernizarea uzinei va permite majorarea volumului producţiei şi elaborarea unor noi ambalaje.

Acordul de credit a fost semnat vineri, 31 octombrie 2008, la Istanbul, de către preşedintele BERD Thomas Mirow şi compania Efes Breweries International N.V. - proprietara fabricii de bere de la Chişinău. 

"BERD şi Efes au colaborat împreună în multe ţări din Euopa de Est şi Asia Centrală şi intenţionăm să extindem acesată cooperare", a spus Mirow. La rândul său, preşedintele consiliului directorilor al Efes Breweries International Alejandro Jimenez a spus că Efes a investii în Moldova pentru a oferi consumatorilor noştri producţie conform ostandardelor de calitate mondiale. "Suntm foarte mulţumiţi să avem suportul BERD şi considerăm că aceasta este aprecierea de către BERD a rolului nostru în dezvoltarea economiilor în care investim", a mai spus Alejandro Jimenez.

Efes Breweries International N.V. este filiala companiei Anadolu Efes Biracılık ve Malt San A.Ş. din Turcia. Grupul de companii Efes produce bere, apă minerală, băuturi alcoolice uşoare şi este unul dintre cei mai mari producători din Europa şi Asia Centrală.

În septembrie 2008 valoarea noilor proiecte BERD în Moldova a constituit 60 mil. euro. Sprijinirea sectorului privat şi investiţiile străine directe constituie priorităţile BERD. În sectorul agrar BERD a investiti peste 4,6 miliarde euro în peste 320 de proiecte în ţările din Europa Centrală şi de Est şi CSI.

cuvinte-cheie: credit | Efes | BERD

Comentarii (0)

 

Related news

Sus