Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.10.2008

Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii va aloca un credit de 12,7 mil. USD şi un grant de 0,53 mil. USD pentru dezvoltarea rurală din Moldova

La 29 octombrie, la Roma a fost semnat un acord de creditare între Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD) şi Guvernul Moldovei. Acordul a fost semnat de către preşedintele IFAD Lennart Båge şi ambasadorul Moldovei în Italia Gheorghe Rusnac.

În baza acestul acord va fi finanţat Serviciul Financiar şi a Programul de Marketing Rural (Rural Financial Service and Marketing Programme - RFSMP). Valoarea totală a proiectului este de 18,95 mil. USD. IFAD va contribui cu 70% (un credit de 12,7 mil. USD şi un grant de 0,53 mil. USD), iar Guvernul Moldovei cu 30%.

Scopul proiectului este de a crea condiţii pentru cei mai săraci membri ai comunităţii rurale să-şi majoreze veniturile. Proiectul va prijini serviciile financiare rurale, va dezvolta infrastructura comercială şi va extinde serviciile de instruire şi expertiză tehnică pentru comercializarea produselor pe piaţa internă şi externă. Investiţiile vor fi destinate, în special, zonelor cu cea mai mare concentraţie a popualţiei rurale sărace.

Potrivit managerului portofoliului IFAD pentru Modova Abdelkarim Sma, abordarea inovativă de dezvoltare în cadrul proiectului nu umai va ajuta fermierii mici să-şi majoreze veniturile obţinute din comercializarea producţiei agricole, dar şi va permite creşterea numărului de fermieri angajaţi în comerţul cu produse agricole.

Împreună cu acest proiect, IFAD va avea finanţate patru proiecte în Moldova cu o valoare totală  crediteor de 48,2 mil. USD.

cuvinte-cheie: IFAD | credit | rural

Comentarii (0)

 

Related news

Sus