press-releases

 • 05.11.2009

  Apelul public al Comisiei de anchetă pentru elucidarea cauzelor şi consecinţelor evenimentelor de după 5 aprilie 2009

  Comisia de anchetă pentru elucidarea cauzelor şii consecinţelor evenimentelor de după 5 aprilie 2009 adresează un A P E L P U B L I C »

  0 Comentarii
 • 19.02.2009

  Violenţa în familie - o crimă împotriva persoanei şi societăţii

  19 februarie, Chişinău - „Dezvoltarea unui sistem informaţional integrat referitor la cazurile de violenţă în familie ca parte a unei abordări integrate a managementului violenţei în familie în Republica Moldova", proiect iniţiat de UNFPA (Fondul ONU pentru Populaţie) în parteneriat cu Ministerul Protecţiei Sociale, Familiei şi Copilului din R. Moldova, a beneficiat de o evaluare publică în cadrul căreia au fost făcute o serie de constatări îngrijorătoare, dar şi prezentate recomandări de îmbunătăţire a situaţiei privind violenţa domestică în Republica Moldova. »

  5 Comentarii
 • 19.02.2009

  Noi cazuri de tratament inuman şi tortură în penitenciare

  Penitenciarele RM nu asigură condiţiile necesare resocializării celor condamnaţi. Mai mult decât atât noţiunea de resocializare este interpretată diferit de către administraţiile penitenciarelor şi chiar de către conducerea Departamentului Instituţiilor Penitenciare. Astfel drept metode pentru resocializarea deţinuţilor sunt folosite tratamentul inuman şi tortura . »

  0 Comentarii
 • 26.01.2009

  Mass-media din Republica Moldova nu se implică suficient în procesul de promovare a transparenţei economice şi a responsabilităţii guvernului în combaterea corupţiei

  Mass-media din Republica Moldova nu se implică suficient în procesul de promovare a transparenţei economice şi a responsabilităţii guvernului în combaterea corupţiei şi, într-o anumită măsură, nu reflectă destul de profesionist subiectele privind corupţia, relevă datele raportului final de monitorizare a mass-media, elaborat de Centrul Independent de Jurnalism (CIJ) cu suportul Guvernului SUA. »

  4 Comentarii
 • 19.01.2009

  În judecătorii se recurge frecvent la bani, cadouri şi contacte personale pentru a soluţiona cazurile, arată un sondaj de opinie

  66% din respondenţii unui studiu susţin că în instanţele judecătoreşti se recurge frecvent la bani, cadouri şi contacte personale pentru a soluţiona cazurile. În acelaşi timp, 72% din respondenţi ar prefera să plătească taxe mai mari în mod oficial în instanţele de judecată, arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat în raioanele Anenii Noi şi Ialoveni. »

  0 Comentarii
 • 02.12.2008

  Ministerul Protecţiei Sociale Familiei şi Copilului

  Cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi - 3 decembrie, în anul curent, din resursele Fondului republican de susţinere socială a populaţiei au fost alocate 12,2 mln de lei pentru acordarea ajutorului material pentru 76049 mii de persoane cu dizabilităţi din ţară. Totodată, Fondurile locale de susţinere socială a populaţiei, care activează în fiecare raion al republicii, au suplimentat această sumă cu alte 2,2 mln lei. »

  4 Comentarii
 • 25.11.2008

  Adresarea primarului general Dorin Chirtoacă către consilierii municipali privind proiectul de tarif la căldură

  Stimată doamnă / domnule consilier, Vă aducem la cunoştinţă faptul că proiectul de decizie cu privire la aprobarea tarifului la energia termică livrată de S.A "Termocom" în sumă de 843,31 lei /1 Gkal a fost prezentat Primăriei pe data de 12 septembrie 2008, însoţit de o notă informativă precum şi de 48 de anexe. Documentele au fost transmise Direcţiei economie, reforme şi relaţii patrimoniale pentru verificarea calculelor în vederea avizării proiectului de decizie şi transmiterii acestuia spre examinare Consiliului municipal Chişinău (CMC). »

  0 Comentarii
 • 20.11.2008

  Vindecând trecutul – Construim viitorul

  În numele organizaţiei Hope and Homes for Children din Marea Britanie şi a lui Georgette Mulheir, CCF-Moldova are deosebita plăcere să Vă invite la lansarea cercetării „Vindecând trecutul - Construim viitorul. Casele de Copii de Tip Familial din Republica Moldova". Cartea trasează istoria acestui serviciu de tip familial unic pentru copiii vulnerabili din Moldova, serviciu ce îşi sărbătoreşte toamna aceasta a 20-a aniversare. Cercetarea prezintă multitudinea de lecţii şi descoperiri realizate pe parcursul muncii noastre active şi dedicate pentru şi împreună cu Casele de Copii de Tip Familial (CCTF) din Moldova. »

  0 Comentarii
 • 12.11.2008

  Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului

  Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului apreciază drept eronate informaţiile difuzate de către postul de televiziune TV7, marţi, 11 noiembrie 2008, privind neindeplinirea sarcinilor ce ţin de asigurarea cu locuinţe a familiilor sinistraţilor, care au suferit în urma inundaţiilor din iulie-august curent. »

  5 Comentarii
 • 06.11.2008

  Republica Moldova va beneficia de un nou proiect în valoare de 3,45 milioane dolari SUA

  Chişinău, 6 noiembrie 2008 --Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi Misiunea OSCE din Moldova au lansat proiectul „Protecţia şi abilitarea victimelor traficului de fiinţe umane şi violenţei domestice din Moldova". »

  4 Comentarii