Trimite e-mail | Printeaza
Social
12.11.2008

Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului

Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului apreciază drept eronate informaţiile difuzate de către postul de televiziune TV7, marţi, 11 noiembrie 2008, privind neindeplinirea  sarcinilor ce ţin de asigurarea cu locuinţe a familiilor sinistraţilor, care au suferit în urma inundaţiilor din iulie-august curent.

Informaţiile prezentate de TV7 nu corespund realităţii. Referitor la problema respectivă nu a fost solicitată părerea Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului, care a fost responsabil de asigurarea cu locuinţe a sinistraţilor şi care deţine toată informaţia pe fiecare caz în parte, în baza rapoartelor tehnice efectuate de către grupurile de lucru. Regretăm faptul că postul de televiziune TV7 politizează acest subiect. Atît tilul reportajului cît şi interviurile inserate sunt tendeţioase şi induc în eroare cetăţenii, în mod intenţionat. Referitor la modalitatea de asigurare cu locuinţe pentru familiile ce au de suferit în urma inundaţiilor şi anume procurarea lor ci nu construcţia Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului şi-a expus argumentele în cadrul conferinţei de presă din data de 11 septembrie 2008, la care a fost prezentă şi echipa TV7.

În lunile iulie-octombrie Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului, prin grupurile sale de lucru, a pregătit rapoartele tehnice asupra situaţiei create în localităţile inundate, precum şi a efectuat lucrul de procurare a locuinţelor pentru sinistraţi. Conform termenului fixat Ministerul şi-a îndeplinit în totalitate sarcinile. Informaţia privind asigurarea cu locuinţe a sinistraţilor va fi pusă la dispoziţia reprezentanţilor mass-media şi a opiniei publice în timpul cel mai apropiat.

 

R. Vasiliev

Serviciul de presă

12.11.2008

cuvinte-cheie:

Comentarii (5)

 

Sus