Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.11.2009

Cine este Dorin Drăguţanu (CV)

Până în la numirea sa în funcţia de guvernator al BNM, Dorin Drăguţanu a deţinut funcţia de deirector în Departamentul Audit al companiei PricewaterHouseCoopers Serbia. Şi-a început activitatea în 1996 la banca comercială „Bankcoop" SA din România, Sucursala Chişinău, Departamentul Relaţii Internaţionale.

În 1998 a fost angajat la PricewaterHouseCoopers Moldova (PwC Moldova) în funcţia de asistent de audit. Pe parcursul a 7 de activitate la PwC Moldova a fost promovat până la funcţia de manager superior în Departamentul Audit. În perioada 2003-2005 a exercitat funcţia de Manager de birou PwC Moldova. În septembrie 2005 a fost transferat la PwC Serbia, unde în 2008 a fost promovat în funcţia de Director în sectorul Serviciilor financiare ale Departamentului de Audit.

În ultimii 4 ani de activitate a condus numeroase misiuni de audit în sectorul financiar-bancar şi asigurări din Albania, Bulgaria, Muntenegru şi Serbia, cum ar fi: EFG Eurobank Ergasias Group (Bulgaria şi Serbia), ProCredit Group (Albania, Kosovo şi Serbia), Piraeus Group (Albanai şi Serbia),  San Paolo Group (Albania), Emporiki Bank (Albania), Marfin Bank (Serbia), Delta Generali  Insurance Group (Bulgaria), Hypo Group Aipe-Adria (Muntenegru şi Serbia), Banca Centrală din Muntenegu şi Banca Centrală din Kosovo.

Printre cele mai importante misiuni de audit, conduse de Dorin Draguţanu în ultimii 3 ani în Moldova (2003-2005) se numără: Banca de Economii, BCR Sucursala Chişinău, Energbank, Moldova-AgroindBank şi Victoriabank.

Pe lângă misiuni de audit în sectorul financiar-bancar Draguţanu a condus misiuni de audit în altşi în alte domenii, cum ar fi: telecomunicaţii, metalurgie, industria alimentară, precum şi auditul proiectelor finanţate de Banca Mondială.

Totodată, potrivit CV-ului, Dorin Drăguţan a contribuit în calitate de consultant, redactor ştiinţific la editarea unor cărţi de specialitate. De asemenea, în 2004-2005 a făcut parte din grupul de lucru de pe lângă Ministerul Finanţelor din Moldova pentru elaborarea Standardelor Naţionale de Audit.

Dorin Draguţanu este membru al ACCA, absolvent al Universităţii  Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, România, licenţiat în economic, specializarea în Bănci Burse şi Valori, Tema lucrării de licenţă „Dezvoltarea pieţelor monetare din România".

Vorbeşte fluent româna (maternă), rusa şi engleza, franceza - bine, sârba - începător.

cuvinte-cheie: guvernator | BNM | Dragutanu

Comentarii (2)

 

Related news

Sus