Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.10.2008

România va deschide patru secţii de votare la Chişinău pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie

România va deschide patru secţii de votare la Chişinău pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie

Cetăţenii români cu domiciliul în Republica Moldova vor putea vota la patru secţii de votare din Chişinău: Ambasada României, str. Bucuresti 66/1 (o secţie de votare), Secţia Consulară din str.Vlaicu Parcalab nr.39 (o secţie de votare), Secţia Consulară din str. Grigore Ureche nr.2 (două secţii de votare).

Precum a anunţat ambasada României la Chişinău, potrivit noii legislaţii, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008, cetăţenii români cu domiciliul în Republica Moldova pot vota, pe baza paşaportului simplu, valabil, în care este făcută menţiunea, privind stabilirea domiciliului în Republica Moldova.

Totodată, paşaportul simplu valabil, va trebui însoţit de un permis de şedere, eliberat de autorităţile Repepublicii Moldova, care dovedeşte stabilirea reşedinţei în această ţară.

Ambasada României la Chişinău avertizat că nu se va putea vota pe baza actelor temporare de identitate, ceea ce înseamnă că nu se va putea vota în baza titlului de calatorie.Astfe, cetăţtenii români cu domiciliul în Republica Moldova care, în ziua alegerilor se vor afla în altă ţară, în scop turistic sau de afaceri, nu vor putea vota.

Cei care au actele expirate sau pierdute şi doresc să voteze trebuie să obţină documente permanente de identitate. în acest scop, ambasada recomandă tuturor cetăţenilor români, cu documente româneşti expirate, sau pierdute, să întreprindă din timp, demersurile necesare pentru preschimbarea lor, sau eliberarea altora noi.

Detalii legate de alegerile parlamentare din România pot fi găsite pe site-ul MAE roman la adresa www.mae.ro, la secţiunea alegeri parlamentare 2008.

 

cuvinte-cheie: votare | Romania | alegeri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus