Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.05.2019

Reprezentații MEI în discuții cu Asistentul Adjunct al Reprezentantului Comercial SUA

Reprezentații MEI în discuții cu Asistentul Adjunct al Reprezentantului Comercial SUA

Secretarul General de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a avut astăzi o întrevedere cu Elizabeth Hafner, Asistentul Adjunct al Reprezentantului Comercial SUA pentru Europa şi Orientul Mijlociu. Principalele teme de discuție au fost – situația macroeconomică în Republica Moldova, implementarea Acordului de Asociere și alinierea la standardele europene, evoluția sectorului IT.

„Apreciem suportul Statelor Unite ale Americii acordat de-a lungul anilor Republicii Moldova. Comisia interguvernamentală de cooperare economică este o platformă de discuții foarte bună. Ne dorim și în continuare un dialog strategic între țările noastre”, a menționat Iulia Costin.

Părțile au vorbit despre intensificarea relațiilor comerciale bilaterale, proiecte comune privind consolidarea capacităților instituțiilor guvernamentale în domeniul promovării investițiilor și a exporturilor, îmbunătățirea mediului de afaceri și sporirea competitivității sectorului privat.

De asemenea, a fost discutată procedura de notificare a reglementărilor tehnice în cadrul OMC, precum și viziunile părților privind oportunitatea eficientizării procesului dat.

În cele din urmă, oficialii au discutat și despre planificarea următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale de cooperare economică, care va avea loc în acest an.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Statele Unite ale Americii, în anul 2018 a înregistrat suma de circa 98.025 milioane USD, și a crescut cu 10,07% în comparație cu anul 2017.

După valoare capitalului investit, SUA se află pe locul 8 printre țările partenere ale Republicii Moldova, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus