Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.01.2016

Partidul Liberal Democrat din Moldova nu va participa în cadrul actualei majorităţi şi se declară partid parlamentar de opoziţie

Partidul Liberal Democrat din Moldova nu va participa în cadrul actualei majorităţi şi se declară partid parlamentar de opoziţie

Decizia a fost luată de Consiliul Politic Naţional al PLDM.

„Astăzi Consiliul Politic Naţional a avut o dezbatere, ca de obicei, plină şi a luat câteva decizii foarte importante pentru partid şi pentru situaţia politică din ţară. În primul rând, CPN a luat act şi a condamnat metodele prin care se constituie actualele majorităţi parlamentare, atunci când procesul politic democratic normal şi rezultatele politice obţinute de către partide sunt înlocuite prin metode de formare a unor majorităţi bazate pe presiuni şi corupere politică. În aceste condiţii, CPN a decis că PLDM nu va participa în cadrul actualei majorităţi şi se declară partid parlamentar de opoziţie", a declarat vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ.

Totodată, Valeriu Streleţ, a subliniat că CPN a solicitat deputaţilor, care au subsemnat pentru candidatul PD la funcţia de prim-ministru, să-şi retragă semnăturile.

„Dacă nu se vor conforma, partidul va lua deja deciziile care se impun în acest sens", a menţionat Valeriu Streleţ.
La şedinţa CPN s-a decis convocarea Congresului VII extraordinar al PLDM la data de 20 martie 2016.

„Până la 20 martie, partidul va trece printr-un proces profund de evaluare a situaţiei interne, de promovare a unor principii de lustraţie şi de neacceptare în componenţa sa a persoanelor care au probleme cu justiţia. Credem că, odată cu Congresul VII, partidul va începe o nouă etapă în istoria sa", a specificat Valeriu Streleţ.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus