Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-01-16/partidul-liberal-democrat-din-moldova-nu-va-participa-in-cadrul-actualei-majoritatzi-shi-se-declara-42372.html
Data: Jan 16, 2016 (20:27)

Partidul Liberal Democrat din Moldova nu va participa în cadrul actualei majorităţi şi se declară partid parlamentar de opoziţie

Decizia a fost luată de Consiliul Politic Naţional al PLDM.

„Astăzi Consiliul Politic Naţional a avut o dezbatere, ca de obicei, plină şi a luat câteva decizii foarte importante pentru partid şi pentru situaţia politică din ţară. În primul rând, CPN a luat act şi a condamnat metodele prin care se constituie actualele majorităţi parlamentare, atunci când procesul politic democratic normal şi rezultatele politice obţinute de către partide sunt înlocuite prin metode de formare a unor majorităţi bazate pe presiuni şi corupere politică. În aceste condiţii, CPN a decis că PLDM nu va participa în cadrul actualei majorităţi şi se declară partid parlamentar de opoziţie", a declarat vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ.

Totodată, Valeriu Streleţ, a subliniat că CPN a solicitat deputaţilor, care au subsemnat pentru candidatul PD la funcţia de prim-ministru, să-şi retragă semnăturile.

„Dacă nu se vor conforma, partidul va lua deja deciziile care se impun în acest sens", a menţionat Valeriu Streleţ.
La şedinţa CPN s-a decis convocarea Congresului VII extraordinar al PLDM la data de 20 martie 2016.

„Până la 20 martie, partidul va trece printr-un proces profund de evaluare a situaţiei interne, de promovare a unor principii de lustraţie şi de neacceptare în componenţa sa a persoanelor care au probleme cu justiţia. Credem că, odată cu Congresul VII, partidul va începe o nouă etapă în istoria sa", a specificat Valeriu Streleţ.