Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.05.2014

Trei decenii după gratii pentru un tînăr de 20 de ani

Trei decenii după gratii pentru un tînăr de 20 de ani

Procuratura Căuşeni anunţă despre condamnarea, la 30 ani de detenţie, a unui locuitor al raionului, învinuit de comiterea tîlhăriei, violului şi omorului intenţionat a două persoane, săvîrşit cu o deosebită cruzime.

Cazul a avut loc pe 24 ianuarie 2014, în satul Hagimus cînd inculpatul, fiind în stare de ebrietate, s-a înarmat cu un cuţit şi s-a deplasat la domiciliul uneia dintre victime, strîgînd-o la poartă. Atunci cînd femeia, în vîrstă de 63 de ani, a descuiat poarta  inculpatul i-a aplicat o lovitură de cuţit în regiunea feţei. Profitînd de dezorientarea victimei, acesta a doborît-o la pămînt, a violat-o, i-a smuls cerceii şi inelul de cununie, a înjunghiat-o de cîteva ori, după care a aruncat cadavrul într-o rîpă din apropierea casei.

În continuare, inculpatul s-a deplasat la casa următoarei victime, în vîrstă de 17, unde, sub pretextul de a o ajuta să înscrie muzică la telefonul mobil a înjunghiat mortal minora, după care i-a smuls cerceii şi a însuşit din casă mai multe bijuterii din aur, cauzînd daune în proporţii considerabile.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţie, realizate de procurorii din Căuşeni, în comun cu Inspectoratului de poliţie Căuşeni şi Inspectoratul General de Poliţie, la mai puţin de o săptămînă de la comiterea crimelor a fost reţinut autorul dublului asasinat. Acesta s-a dovedit a fi un tînăr de 20 de ani, domiciliat în satul Hagimus, la domiciliul căruia au fost ridicate articole din aur sustrase de la victime.

Fiind audiat de procurori, făptaşul şi-a recunoscut pe deplin vina, potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus