Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-22/trei-decenii-dupa-gratii-pentru-un-tinar-de-20-de-ani-34993.html
Data: May 22, 2014 (11:02)

Trei decenii după gratii pentru un tînăr de 20 de ani

Procuratura Căuşeni anunţă despre condamnarea, la 30 ani de detenţie, a unui locuitor al raionului, învinuit de comiterea tîlhăriei, violului şi omorului intenţionat a două persoane, săvîrşit cu o deosebită cruzime.

Cazul a avut loc pe 24 ianuarie 2014, în satul Hagimus cînd inculpatul, fiind în stare de ebrietate, s-a înarmat cu un cuţit şi s-a deplasat la domiciliul uneia dintre victime, strîgînd-o la poartă. Atunci cînd femeia, în vîrstă de 63 de ani, a descuiat poarta  inculpatul i-a aplicat o lovitură de cuţit în regiunea feţei. Profitînd de dezorientarea victimei, acesta a doborît-o la pămînt, a violat-o, i-a smuls cerceii şi inelul de cununie, a înjunghiat-o de cîteva ori, după care a aruncat cadavrul într-o rîpă din apropierea casei.

În continuare, inculpatul s-a deplasat la casa următoarei victime, în vîrstă de 17, unde, sub pretextul de a o ajuta să înscrie muzică la telefonul mobil a înjunghiat mortal minora, după care i-a smuls cerceii şi a însuşit din casă mai multe bijuterii din aur, cauzînd daune în proporţii considerabile.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţie, realizate de procurorii din Căuşeni, în comun cu Inspectoratului de poliţie Căuşeni şi Inspectoratul General de Poliţie, la mai puţin de o săptămînă de la comiterea crimelor a fost reţinut autorul dublului asasinat. Acesta s-a dovedit a fi un tînăr de 20 de ani, domiciliat în satul Hagimus, la domiciliul căruia au fost ridicate articole din aur sustrase de la victime.

Fiind audiat de procurori, făptaşul şi-a recunoscut pe deplin vina, potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale.