Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.03.2014

Consiliul Europei sprijină adoptarea agendei legislative menite să dezvolte democrația în Republica Moldova

Consiliul Europei sprijină adoptarea agendei legislative menite să dezvolte democrația în Republica Moldova

Consiliul Europei sprijină adoptarea agendei legislative menite să dezvolte democrația în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Secretarul General adjunct al Consiliului Europei, Gabriela Battaini-Dragoni în cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului Igor Corman.

Igor Corman și Gabriela Battaini-Dragoni au discutat despre prioritățile de cooperare a Republicii Moldova cu Consiliul Europei, inclusiv în cadrul APCE, perfecționarea cadrului legislativ intern în contextul integrării europene a țării noastre, evoluțiile din Republica Moldova și din regiune.

Președintele Parlamentului a menționat că lansarea la Chișinău a „Planului de acţiuni privind susţinerea reformelor democratice în Republica Moldova”, elaborat de Consiliul Europei, va ajuta țara noastră să continue implementarea reformelor pentru a îmbunătăți nivelul de trai a cetățenilor. „Contăm și în continuare pe sprijinul Consiliului Europei în avansarea reformelor interne, ceea ce va facilita realizarea angajamentelor asumate și integrarea europeană a țării noastre. Procesul de integrare europeană a creat un mediu favorabil pentru transformările democratice în domeniul justiției, drepturilor omului, statului de drept”, a precizat șeful Legislativ.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, oficialii au mai discutat despre situația din UTA Găgăuzia și importanța măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale râului Nistru.

Secretarul General adjunct al Consiliului Europei, Gabriella Battaini-Dragoni efectuează o vizită de lucru la Chişinău, în perioada 13-14 martie 2014.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus