Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-13/consiliul-europei-sprijina-adoptarea-agendei-legislative-menite-sa-dezvolte-democra-ia-in-republica--33946.html
Data: Mar 13, 2014 (21:12)

Consiliul Europei sprijină adoptarea agendei legislative menite să dezvolte democrația în Republica Moldova

Consiliul Europei sprijină adoptarea agendei legislative menite să dezvolte democrația în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Secretarul General adjunct al Consiliului Europei, Gabriela Battaini-Dragoni în cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului Igor Corman.

Igor Corman și Gabriela Battaini-Dragoni au discutat despre prioritățile de cooperare a Republicii Moldova cu Consiliul Europei, inclusiv în cadrul APCE, perfecționarea cadrului legislativ intern în contextul integrării europene a țării noastre, evoluțiile din Republica Moldova și din regiune.

Președintele Parlamentului a menționat că lansarea la Chișinău a „Planului de acţiuni privind susţinerea reformelor democratice în Republica Moldova”, elaborat de Consiliul Europei, va ajuta țara noastră să continue implementarea reformelor pentru a îmbunătăți nivelul de trai a cetățenilor. „Contăm și în continuare pe sprijinul Consiliului Europei în avansarea reformelor interne, ceea ce va facilita realizarea angajamentelor asumate și integrarea europeană a țării noastre. Procesul de integrare europeană a creat un mediu favorabil pentru transformările democratice în domeniul justiției, drepturilor omului, statului de drept”, a precizat șeful Legislativ.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, oficialii au mai discutat despre situația din UTA Găgăuzia și importanța măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale râului Nistru.

Secretarul General adjunct al Consiliului Europei, Gabriella Battaini-Dragoni efectuează o vizită de lucru la Chişinău, în perioada 13-14 martie 2014.