Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.07.2013

Iurie Leancă solicită mai multor ministere să treacă la plăți electronice până pe 25 august ca măsură de eliminare a corupției

Iurie Leancă solicită mai multor ministere să treacă la plăți electronice până pe 25 august ca măsură de eliminare a corupției

Prim-ministrul Iurie Leancă a dat indicații Întreprinderii de Stat ”Registru” de pe lângă Ministerul Tehnologiilor Informaţionale, Inspectoratului General de Poliţie al Ministerului Afacerilor Interne, Oficiului Stării Civile din subordinea Ministerului Justiţiei, Serviciului Fiscal de Stat al Ministerului Finanţelor şi Întreprinderii de Stat ”Cadastru” să accelereze integrarea serviciilor publice cu Serviciul Guvernamental de Plăţi Electronice Mpay până pe 25 august a.c. Lansarea Serviciului Guvernamental de Plăţi Electronice Mpay este parte a priorităţilor anunţate de premier pentru primele 100 de zile.

Premierul Iurie Leancă este convins că trecerea la plăți electronice va reduce birocrația și corupția, deoarece oamenii nu vor mai trebui să stea la coadă în fața ghișeelor și nu vor mai fi nevoiți să comunice cu funcționarii. Prin eliminarea factorului uman, Guvernul mai face un pas în prevenirea şi eliminarea corupției şi debirocratizarea sistemului. Cetăţenii vor putea plăti online pentru serviciile publice fără nicio plată adiţională.

De asemenea, pentru  modernizarea tehnologică a Guvernului, Prim-ministrul Iurie Leancă a cerut tuturor structurilor din subordinea Executivului şi întreprinderilor de stat care prestează cetăţenilor sau mediului de afaceri servicii publice contra plată să își integreze în regim de urgență serviciile cu Serviciul Guvernamental de Plăţi Electronice Mpay până la sfârșitul acestui an.
Serviciul Guvernamental de Plăţi Electronice Mpay este un proiect comun al Centrului de Guvernare Electronică al Cancelariei de Stat, Ministerului Finanţelor şi Băncii Naţionale a Moldovei, informează Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (3)

 

Sus