Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.04.2013

Presedintele Nicolae Timofti va purta consultari repetate cu PLDM, PD si PL

Presedintele Nicolae Timofti va purta consultari repetate cu PLDM, PD si PL

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va purta mâine, 3 aprilie a.c., consultări cu grupurile parlamentare ale Partidului Liberal-Democrat, Partidului Democrat și Partidului Liberal în vederea desemnării unei candidaturi la funcția de prim-ministru, informează Serviciul de presă al Preşedinţiei Republicii Moldova.

Anterior șeful statului le-a solicitat fracţiunilor parlamentare să încheie negocierile până pe data de 5 aprilie, zi în care va desemna un candidat la funcţia de prim-ministru.

Parlamentul a demis guvernul condus de Vlad Filat la 5 martie. Pentru demiterea Guvernului au votat 54 de deputaţi din PCRM, PDM şi parlamentari independenţi. Demisia Guvernului Filat a fost iniţiată pe data de 28 februarie curent de Partidul Comuniştilor din Moldova, care a înaintat în Parlament o moţiune de cenzură activităţii Cabinetului de Miniştri.

Potrivit Constituţiei, după ce preşedintele propune candidatul la funcţia de premier, parlamentul are la dispoziţie 45 de zile pentru a vota viitorul guvern (cu condiţia să existe cel puţin două propuneri din partea şefului statului), în caz contrar legislativul riscând să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus