Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-04-02/presedintele-nicolae-timofti-va-purta-consultari-repetate-cu-pldm-pd-si-pl-29249.html
Data: Apr 2, 2013 (18:06)

Presedintele Nicolae Timofti va purta consultari repetate cu PLDM, PD si PL

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va purta mâine, 3 aprilie a.c., consultări cu grupurile parlamentare ale Partidului Liberal-Democrat, Partidului Democrat și Partidului Liberal în vederea desemnării unei candidaturi la funcția de prim-ministru, informează Serviciul de presă al Preşedinţiei Republicii Moldova.

Anterior șeful statului le-a solicitat fracţiunilor parlamentare să încheie negocierile până pe data de 5 aprilie, zi în care va desemna un candidat la funcţia de prim-ministru.

Parlamentul a demis guvernul condus de Vlad Filat la 5 martie. Pentru demiterea Guvernului au votat 54 de deputaţi din PCRM, PDM şi parlamentari independenţi. Demisia Guvernului Filat a fost iniţiată pe data de 28 februarie curent de Partidul Comuniştilor din Moldova, care a înaintat în Parlament o moţiune de cenzură activităţii Cabinetului de Miniştri.

Potrivit Constituţiei, după ce preşedintele propune candidatul la funcţia de premier, parlamentul are la dispoziţie 45 de zile pentru a vota viitorul guvern (cu condiţia să existe cel puţin două propuneri din partea şefului statului), în caz contrar legislativul riscând să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.