Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.06.2012

Vlad Filat cere măsuri urgente după accidentele rutiere din ultimele zile

Vlad Filat cere măsuri urgente după accidentele rutiere din ultimele zile

În legătură cu agravarea situaţiei în domeniul siguranţei circulaţiei rutiere, în special în raza municipiului Chişinău, Prim-ministrul Vlad Filat a semnat o dispoziţie prin care  solicită iniţierea unor măsuri urgente de contracarare şi prevenire.

Conform acesteia, Ministrul Afacerilor Interne va iniţia procesul de patrulare 24/24 cu toate echipajele disponibile, în special cele dotate cu echipament audio-video, radare fixe și teste la alcoolemie;  MAI în comun cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor  şi autorităţile publice locale va va iniția o campanie de prevenire a depășirii de către microbuse ce transport pasageri a normelor de încărcare,  în  conformitate cu cerinţele tehnice.

De asemenea, Vlad Filat a dispus MAI de comun acord cu alte autorități din cadrul Consiliului Naţional pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere să demareze o campanie de securizare a perimetrelor școlilor în perioada sesiunilor și examenelor de vară, dar şi o campanie de combatere a consumului de alcool la volan și depășirea limitei de viteză.

Vlad Filat a mai solicitat MAI şi MTID, altor autorităţi, pentru următoarea şedinţă a Consiliului Naţional pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere să pregătească un raport complex privind situaţia din domeniu şi să se vină cu propuneri  de revizuirea și înăsprire a sancțiunilor aplicate pentru şoferii aflaţi în stare de ebrietate la volan și cei care depășesc limita de viteză, în conformitate cu bunele practici europene.

Premierul a mai solicitat Ministerului Educaţiei şi Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor să înăsprească controlul asupra modului de pregătire a șoferilor.

Prim-ministrul a solicitat autorităţilor publice locale să intensifice controlul asupra modului de licenţiere  a transportului public şi de executare a condiţiilor de siguranţă rutieră de către cei ce oferă service publice de transport. De asemenea, autorităţile publice locale vor efectua un control riguros asupra combaterii parcărilor neregulamentare a mijloacelor de transport, informează un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus