Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.02.2011

DFID a alocat Moldovei aproximativ £35 milioane lire sterline (40 milioane euro) prin programul său bilateral

DFID a alocat Moldovei aproximativ £35 milioane lire sterline (40 milioane euro) prin programul său bilateral

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Marii Britanii in Moldova, Departamentul pentru Dezvoltare Internaţională (DFID) al Guvernului Britanic va încheia programul său bilateral în R. Moldova pe 31 martie 2011. Obiectivul primordial al DFID este de a acorda susţinere celor mai sărace ţări din lume. Din ianuarie 2009 Moldova nu mai face parte din această categorie, obţinînd statutul de ţară cu venituri medii. În acelaşi timp, Moldova a demonstrat un progres semnificativ în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

DFID a început activitatea sa în Republica Moldova în 1994 şi a conlucrat cu guvernele succesive ale Republicii Moldova promovînd buna guvernare, incluziunea socială şi creşterea economică spre beneficiul celor mai dezavantajate persoane pe întreg teritoriu al Moldovei.

DFID a alocat Moldovei aproximativ 35 milioane lire sterline (40 milioane euro) prin programul său bilateral.

Deşi natura asistenţei oferite Moldovei de Guvernul Britanic se va schimba odată cu încheierea programului bilateral al DFID, angajamentul Marii Britanii şi prezenţa sa în Moldova nu vor suferi schimbări. Marea Britanie va susţine în continuare dezvoltarea şi progresul Moldovei spre integrare europeană prin intermediul Ambasadei Britanice la Chişinău. De asemenea, asistenţa financiară din partea Guvernului Britanic va continua prin intermediul Uniunii Europene (UE) şi prin alte agenţii multilaterale. Actualmente aportul Marii Britanii la fondurile UE pentru Moldova constituie în jur de 15%.

cuvinte-cheie: DFID

Comentarii (0)

 

Related news

Sus