Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.11.2008

A fost semnat acordul de grant în valoare de peste 900 mii lire sterline pentru cofinanţarea celui de-al doilea credit pentru susţinerea reducerii sărăciei în Moldova

Acordul a fost semnat joi, 20 noiembrie de Ministrul Finanţelor, Mariana Durleşteanu, din partea Guvernului Republicii Moldova, şi Melanie Marlett, Directorul de ţară al Băncii Mondiale pentru Moldova. Grantul va fi acordat din sursele Fondului de Trust al Departamentului pentru Dezvoltare Internaţională al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (DFID).

Acordul de grant este destinat co-finanţării celui de-al doilea credit acordat pentru susţinerea reducerii sărăciei (CSRS2) în Republica Moldova în baza Acordului de Finanţare din 2 iunie 2008.

Grantul acordat va spori eforturile Guvernului Moldovei de accelerare a creşterii economice începute prin CSRS1 şi eficientizarea programelor sale de cheltuieli şi administrare publică. În acest scop, CSRS2 va continua să susţină anumite domenii din programul de reformă a Guvernului în domenii esenţiale, printre care şi îmbunătăţirea climatului investiţional, sporirea eficienţei şi gestionării resurselor publice, finanţarea pentru întreţinerea drumurilor şi alte acţiuni de reformă.

cuvinte-cheie: grant | DFID | CSRS2

Comentarii (0)

 

Related news

Sus