Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.12.2010

Fiica lui M. Snegur a primit Ordinul Regal Steaua Polară în gradul Comandor Clasa I al Regatului Suediei

Fiica lui M. Snegur a primit Ordinul Regal Steaua Polară în gradul Comandor Clasa I al Regatului Suediei

Pe data de 9 decembrie 2010, Viceministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, i-a fost conferit Ordinul Regal Steaua Polară în gradul Comandor Clasa I al Regatului Suediei. Înalta distincţie a fost conferită pentru contribuţie personală la promovarea relaţiilor moldo-suedeze, în capacitate de Ambasador al Republicii Moldova în Suedia şi ulterior Viceministru de Externe.

De menţionat că Ordinul Regal Steaua Polară a fost instituit de Regele Suediei Frederick I la 23 februarie 1748 şi în prezent este conferit membrilor familiei regale şi demnitarilor străini, care activează în diverse domenii, inclusiv al diplomaţiei şi relaţiilor internaţionale.

În cadrul ceremoniei pe prezentare a ordinului, organizată la reşedinţa Ambasadorului Suediei la Chişinău, şeful misiunii suedeze s-a referit la activitatea Nataliei Gherman, îndreptată spre consolidarea relaţiilor moldo-suedeze. La rândul său, Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a adus mulţumiri autorităţilor suedeze pentru aprecierea înaltă a activităţii sale.

Natalia Gherman activează în serviciul diplomatic al Republicii Moldova din anul 1991, ocupînd diverse posturi în aparatul central şi misiunile diplomatice ale ţării. În perioada 2002-2006 a fost Ambasador al RM în Austria şi Reprezentant Permanent al RM pe lângă OSCE şi alte organizaţii internaţionale cu sediul la Viena. În perioada anilor 2006-2009 a activat în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în Suedia, fiind acreditată prin cumul în Norvegia şi Finlanda.

În prezent Natalia Gherman este Viceministru al afacerilor externe şi integrării europene, negociator-şef al Acordului de Asociere între Republica Moldova şi UE, informează Serviciul de presă al MAEIE.

cuvinte-cheie: MAEIE | Gherman | Natalia

Comentarii (0)

 

Related news

Sus