Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.08.2010

Polonia va acorda Moldovei asistenţă umanitară în valoare de 100 mii de euro pentru depăşirea urmărilor inundaţiilor

Polonia va acorda Moldovei asistenţă umanitară în valoare de 100 mii de euro pentru depăşirea urmărilor inundaţiilor

Potrivit MAEIE, vicepremierul Iurie Leancă, Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a întreprins astăzi o vizită de lucru la Varşovia, la invitaţia omologului său polonez Radoslaw Sikorski. Radoslav Sikorski a anunţat despre acordarea unei asistenţe umanitare poloneze în valoare de 100 mii de euro pentru depăşirea urmărilor inundaţiilor din Moldova.

Miniştrii au efectuat o amplă trecere în revistă a întregului spectru al relaţiilor bilaterale, în special, în contextul acţiunilor întreprinse de Guvernul Republicii Moldova pentru integrarea europeană a ţării. Acest subiect capătă o conotaţie aparte din perspectiva Preşedinţiei Poloniei în cadrul Uniunii Europene pentru a doua jumătate a anului 2011. A fost subliniată importanţa valorificării oportunităţilor oferite de către Parteneriatul Estic, în vederea atingerii obiectivelor de integrare europeană a ţării noastre.

În altă ordine de idei, discuţiile au vizat căile şi modalităţile de impulsionare a cooperării comercial-economice, valorificarea deplină a potenţialului existent al cooperării economice dintre Moldova şi Polonia.

Radoslaw Sikorski a remarcat dinamica extrem de pozitivă a relaţiilor bilaterale pe parcursul ultimului an şi a ţinut să evidenţieze susţinerea şi promovarea continuă de către Polonia în cadrul instituţiilor UE a mesajelor în favoarea integrării europene a ţării noastre, subliniind că în procesul de negociere a Acordului de Asociere RM-UE, Polonia va sprijini activ liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni. 

Ministrul polonez a dat o înaltă apreciere reformelor promovate de Guvernul de la Chişinău încurajînd autorităţile ţării noastre să continue procesul de democratizare a ţării, inclusiv prin organizarea în toamna acestui an a referendumului şi a alegerilor libere şi corecte.

În cadrul conferinţei de presă comune, Miniştrii au reconfirmat necesitatea menţinerii şi dezvoltării continue a dialogului bilateral prin realizarea unor acţiuni concrete în domenii prioritare pentru ambele state.

Aflat la Varşovia, Iurie Leancă a acordat un interviu prestigioasei publicaţii poloneze „Rzeczpospolita".

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus