Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.07.2010

Factorii de decizie ai BC „FinComBank” SA cercetaţi penal

Procuratura Generală a pornit o cauză penală pe faptul dobândirii ilicite de către factorii de decizie ai BC „FinComBank" SA a bunurilor Centrului de Instruire Profesională şi Reabilitare a Invalizilor „CIPRI" SRL prin înşelăciune şi abuz de serviciu, săvârşite în proporţii deosebit de mari.

Procurorii au declanşat urmărirea penală urmare investigaţiilor efectuate în baza multiplelor adresări ale co-fondatorilor Centrului de Instruire Profesională şi Reabilitare a Invalizilor „CIPRI" SRL.

Astfel, prin ordonanţa judecătorului Curţii de Apel Economică din 23 mai 2006, s-a dispus rezilierea contractului de credit VC-1 din 18.02.2005 încheiat între Centrul de Instruire Profesională şi Reabilitare a Invalizilor „CIPRI" SRL şi BC „FinComBank" SA, cu transmiterea în posesia băncii cu drept de vânzare a întregului complex de producere. La momentul rezilierii contractului datoria întreprinderii faţă de bancă constituia 3 454 454 lei.

 Însă, după rezilierea contractului de credit, BC „FinComBank" SA a continuat ilegal să calculeze dobânda şi penalităţile la credit, ca rezultat datoria întreprinderii faţă de bancă s-a majorat cu 1 914 796 lei.

În consecinţă, la 4 februarie 2010 BC „FinComBank" SA a înstrăinat ÎCS „Tricou Fantasy" SRL bunurile debitorului gajist la preţul de 5 369 250 lei, cauzând astfel întreprinderii prejudiciu material în valoare de 1 914 796 lei.

De asemenea, în contextul recuperării împrumutului, de către BC „FinComBank" SA ilegal a fost înstrăinată construcţia neautorizată a depozitului cu suprafaţa de 556,8 m2 proprietatea debitorului, care conform contractelor de credit nu a constituit obiectul gajului.

Urmare încălcărilor stabilite, procurorii au dispus începerea urmăririi penale în privinţa factorilor de decizie ai BC „FinComBank" SA în baza art.190 alin.(5) Cod penal - dobândirea ilicită a bunurilor Centrului de Instruire Profesională şi Reabilitare a Invalizilor „CIPRI" SRL prin înşelăciune şi abuz de încredere, săvârşite în proporţii deosebit de mari şi art.335 alin.(3) lit.b) Cod penal - folosirea intenţionată de către o persoană care gestionează o organizaţie comercială a situaţiei de serviciu în interes material cu cauzarea de urmări grave drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor juridice, informează un comunicat al Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus