Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.10.2009

Secretarul GUAM în vizită la Chişinău

Secretarul GUAM în vizită la Chişinău

La 15 octombrie secretarul Guam Valeri Cecelaşvili a efectuat o vizită de lucru la invitaţia vicepremierului, ministrulu Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei Iurie Leancă.
 
Potrivit unui comunicat de presă al GUAM , în cadrul vizitei, secertarul GUAM a avut întrevederi cu preşedintele comisie parlamentare pentru politică externă şi integrării europene Igor Corman şi cu ministrul Afacerilor Interne Victor Catan.

În cadrul întâlnirii cu vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene iurie Leancă au fost abordate un spectru larg de probleme privind cooperarea în cadrul GUAM, inclusive intensificarea interacţiunii politice şi implementarea prograelor de colaborare în cadrul GUAM cât şi în formatul “GUAM+”.

La întrevederile avute în Parlamentul Moldovei, au fost examinate problemele ratificării documentelor GUAM, precum şi participarea delegaţiei moldovene în activitatea Adunării parlamentare a GUAM.

În cadrul întrevederilor de la MAI au fost identificate perspectivele de cooperare în domeniul luptei cu crima organizată, precum şi activităţii grupului de lucru privind lupta împotriva terorismului, crimei organizate şi proliferării drogurilor.

Participanţii la întrevederi au menţionat că GUAM îşi va impulsiona activitatea pentru susţinerea priorităţilor politicii externe a statelor membre ale organizaţiei, inclusiv a aspiraţiilor europene.

cuvinte-cheie: GUAM

Comentarii (0)

 

Related news

Sus