Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.02.2011

Vizită de lucru la Kiev a Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

Vizită de lucru la Kiev a Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

Potrivit MAEIE, la 24 februarie curent Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Iurie Leancă a efectuat o vizită de lucru la Kiev cu ocazia participării la şedinţa ordinară a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe al ODDE-GUAM.

Agenda reuniunii a inclus mai multe chestiuni de interes reciproc, Republica Moldova tradiţional pledând pentru activizarea dimensiunii economice de cooperare în cadrul acestei organizaţii regionale. Un subiect aparte al agendei a ţinut de preluarea de către ţara noastră a preşedinţiei în cadrul GUAM pentru anul 2011.

Cu ocazia aflării la Kiev, Viceprim-ministru Iurie Leancă a avut întrevederi bilaterale cu omologii săi din Ucraina şi Republica Azerbaidjan.

În cadrul întrevederii cu Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Constantin Grişcenko au fost examinate subiectele prioritare de pe agenda relaţiilor bilaterale, accentul principal fiind pus pe demarcarea frontierei de stat moldo-ucrainene, necesitatea activizării cooperării bilaterale în domeniul comercial-economic şi reglementării problemelor de proprietate. La finele întrevederii a fost semnat Planul de consultări dintre Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei pentru anul 2011.

Discuţiile cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan Elmar Mammediarov au permis efectuarea unui schimb de opinii privind dezvoltarea continuă a raporturilor moldo-azere, părţile convenind asupra elaborării unei agende de activităţi pentru anul curent.

cuvinte-cheie: GUAM

Comentarii (0)

 

Related news

Sus