Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.10.2009

Consultări consulare moldo-austriece

La 8 octombrie 2009, la Chişinău, s-au desfăşurat consultări moldo-austriece în materie consulară, la nivel de şefi de departamente.

Principalele subiectele abordate au vizat dificultăţile întâmpinate de către cetăţenii Republicii Moldova pe teritoriul Republicii Austria, activitatea Centrului Comun de Eliberare a Vizelor (CCEV) din cadrul Ambasadei Republicii Ungare la Chişinău. Partea austriacă a fost informată despre situaţia curentă referitor la recepţionarea vizelor de către cetăţenii moldoveni, în contextul realizării Acordului între Republica Moldova şi Comunitatea Europeană privind facilitarea eliberării vizelor, semnat la 10 octombrie 2007, la Bruxelles, precum şi despre interesul RM pentru introducerea noilor modificări în regimul actual prin stabilirea unor facilităţi suplimentare în procesul de solicitare a vizelor.

De asemenea, a fost discutată posibilitatea participării Republicii Austria la  Parteneriatului de Mobilitate RM-UE, semnat la 5 iunie 2008, precum şi nivelul de realizare în practică a acordurilor bilaterale în domeniul consular.

Delegaţia Republicii Austria a fost solicitată să susţină în continuare Republica Moldova în lansarea dialogului cu privire la liberalizarea regimului de vize cu UE. Totodată, partea austriacă şi-a exprimat interesul pentru consolidarea cadrului juridic moldo-austriac prin definitivarea şi semnarea proiectelor de acorduri cu relevanţă pentru domeniul consular aflate în proces de examinare de către părţi.

cuvinte-cheie: Austria | consultari

Comentarii (0)

 

Related news

Sus