Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.10.2008

Moldova şi Austria au semnat Acordul cu privire la Cooperarea de Dezvoltare

Marţi, 21 octombrie, la Viena, a fost semnat Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Austria cu privire la Cooperare de Dezvoltare. Din partea Republicii Moldova, Acordul a fost semnat de către dl Victor Postolachi, Ambasadorul ţării noastre în Republica Austria, iar din partea austriacă, de către dna dr. Irene Freudenschuss-Reichl, Directorul Departamentului Colaborare pentru Dezvoltare şi Cooperare cu Statele din Europa Centrală şi de Est, Coordonarea Politicii Internaţionale de Dezvoltare.

Acordul interguvernamental, negociat pe parcursul anului curent, îşi propune să contribuie la asigurarea unei dezvoltări durabile şi echitabile în Republica Moldova sub aspect social, ecologic şi economic, stabilind condiţiile pentru cooperarea de dezvoltare între cele două state, finanţată nerambursabil.

Proiectele comune de dezvoltare vor fi coordonate de Ministerului Economiei şi Comerţului al Republicii Moldova şi de Agenţia Austriacă de Dezvoltare (ADA).

Cu ocazia evenimentului, părţile şi-au exprimat convingerea că intrarea în vigoare a acestui acord bilateral va facilita considerabil procesul de acordare şi administrare a asistenţei acordate, contribuind, astfel, la obiectivele fundamentale de reducere a sărăciei, asigurarea păcii şi a securităţii umane şi protejarea mediului înconjurător.

cuvinte-cheie: acord | cooperare | Austria

Comentarii (0)

 

Related news

Sus