Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.09.2009

Parlamentul a schimbat conducerea SIS

Parlamentul l-a eliberat pe Artur Reşetnicov din funcţia de director al Serviciului de informaţii şi Securitate Artur Reşetnicov. Printr-o altă decizie, în funcţia de director al SIS a fost numit Gheorghe Mihai pe un termen de 5 ani. Deciziile au fost adoptate cu votul majorităţii parlamentare a deputaţilor Alianţei pentru Integrare Europeană.

Conform prevederilor legislaţiei, Gheorghe Mihai a depus jurământul în plenul Parlamentului. 
 
Activitatea lui Reşetnicov a fost dur criticată de către membrii AIE, care au declarat că Artur Reşetnicov a susţinut deschis Partidul Comuniştilor, a încălcat normele deontologice, nu a repsectat pincipiile imparţialităţii şi a încălcat drepturile omuui, în special, prezumşpţia nevinovăţiei.

Noul şef al SIS Gheorghe Mihai s-a născut la 20 noiembrie 1950 în satul Colibaşi, r-nul Cahul. În perioda 1978-1979 a absolvit cursurile Comitetului de securitate de stat al fostei URSS la Minsk. În 1985 a absolvit facultatea ce pregătea cadre de conducere pentru KGB.

Gheorghe Mihai activează în SIS începând cu anul 1998, iar în anul 2007 a fost trimis în rezervă.

Ultima funcţie deţinută – şeful direcţiei operative a SIS. În perioada 2000-200 a exercitat funcţia de şef al secţiei de cadre al SIS.

cuvinte-cheie: SIS

Comentarii (0)

 

Related news

Sus