Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.11.2008

Un colonel urmărit penal pentru abuz de serviciu

În urma investigaţiilor efectuate de către ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova s-a constat implicarea sistematică a militarilor în termen la lucrări nesancţionate, legate de construcţia vilei ce aparţine comandantului Brigăzii nr. 1 Infanterie Motorizată, colonelul Anatolie Ceban. Acesta, în perioada iunie - octombrie 2008, inclusiv pe data de 25 şi 29 octombrie 2008, făcînd abuz de situaţia sa de serviciu, a implicat neligitim militari în termen ai Brigăzii nr.1 în lucrările de construcţie a vilei sale, situate în preajma municipiului Bălţi. Mai mulţi militari ai serviciului în termen au fost antrenaţi în diverse lucrări de amenajare a teritoriului vilei, la transportarea şi descărcarea materialelor de construcţie şi acordarea de ajutor meşterilor. 

Potrivit SIS, pe marginea acestor fapte a fost sesizată Procuratura Generală a Republicii Moldova şi, în urma verificărilor efectuate la data de 29 octombrie 2008, la faţa locului, au fost depistaţi soldaţi în timp ce efectuau lucrări de construcţie la garajul vilei colonelului. 

În aceeaşi zi colonelul Anatol Ceban a fost reţinut în calitate de bănuit, iar în privinţa sa a fost începută urmărirea penală pentru abuz de serviciu. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 3 ani.

cuvinte-cheie: SIS

Comentarii (0)

 

Related news

Sus