Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.09.2009

Comuniştii aleg anticipatele: nu vor vota candidatul AIE la preşedinţie şi nu vor propune un candidat propriu

Fracţiunea parlamentară a comuniştilor nu va vota candidatul coaliţiei liberal-democrate la preşedinţia ţării şi nu va propune un candidat propriu, a declarat într-un interviu pentru "Moldova Suverană”deputatul comunist Vladimir Ţurcanu.

Ţurcanu a declarat spus că după decizia Curţii Constituţionale de marţi privind legalitatea alegerii lui Mihai Ghimpu în fruntea parlamentului au crescut şansele alegerilor anticipate la anul. Deputatul comunist a mai că AIE nu va dăinui şi că declaraţiile lui Ghimpu despre convingerile sale personale unioniste vor face rău coaliţiei liberal-democrate. Ţurcanu a declarat că probablitatea ca alegerile anticipate să se desfăşoare în martie 2010 este de 50 la 50.

Totodată, Ţurcan a declarat presei că PCRM nu va accepta funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului, propusă de Alianţa pentru Integrare Europeană. "Puţin probabil că noi vom accepta funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului, pentru că pentru noi, din punct de vedere politic, însuşi preşedintele nu este în măsură deplină unul legitim", a declarat Ţurcan.

Deputatul a precizat, însă, că deputaţii PCRM vor participa la activitatea organelor de lucru ale Parlamentului - a Biroului permanent şi a comisiilor

Partidele noii majorităţi parlamentare au spus că vor rezerva pentru comunişti funcţia de vicepreşedinte al parlamentului şi şefia a patru comisii parlamentare, dintr-un total de nouă. Deputaţii AIE ar urma să prezinte oficial această ofertă la şedinţa de joi a parlamentului.

Totodată, Vlad Filat a declata că  opoziţia comunistă nu va fi reprezentată probabil în viitorul guvern.

cuvinte-cheie: Turcanu | PCRM | anticipate

Comentarii (0)

 

Related news

Sus