Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.04.2009

Geoană spune că sunt "prea puţine voci influente" europene care apără România de acuzele Chişinăului

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat vineri, la Piteşti, că, la nivel european, sunt puţine "vocile influente" care apără România în faţa "denigrărilor" venite din partea autorităţilor de la Chişinău, situaţie generată de "politica externă plină de amatorism" din ultimii patru ani, transmite Newsin.

"Ne uităm puţin la ceea ce se întîmplă în Republica Moldova în ultimele zile şi constatăm cu neplăcere că România este tot mai singură în Europa. Constatăm că, din păcate, prea puţine voci influente din Europa au sărit în apărarea intereselor româneşti şi în apărarea în faţa acestui val de denigrări, de factură propagandă stalinistă, pe care le-am auzit din partea autorităţilor comuniste de la Chişinău", a afirmat Geoană,adăugând că "într-un fel stânga europeană a fost mai solidară cu Bucureştiul decât dreapta europeană". Liderul PSD a dat şi o explicaţie acestei situaţii. "Constatăm că în ultimii patru ani politica externă românească a fost una de multe ori improvizată şi plină de amatorism", a precizat el.

Afirmaţiile au fost făcute vineri la Piteşti, la deschiderea celei de-a XXXII-a ediţii a Simfoniei Lalelelor, prilej cu care preşedintele PSD a prezentat candidaţii partidului la europarlamentare.

Preşedintele moldovean Vladimir Voronin a declarat vineri că are "dovezi" ale implicării României în protestele care au avut loc în Republica Moldova săptămâna aceasta şi a acuzat Ambasada României că s-a implicat în campania electorală.

cuvinte-cheie: Geoană | Voronin | proteste

Comentarii (0)

 

Related news

Sus